4 albume de metal pe care merită să le asculți

De multe ori muzica bună este îngropată de obscuritate. De acea este bine să dezgropăm mormântul în care aceste albume au ajuns și să le oferim respectul pe care îl merită. Mi-aș dori ca muzica heavy metal să fie mai populară, așa că am făcut o listă cu 5 albume de death metal care sigur o să vă placă!

death metal 1

 

4.Fleshgod Apocalypse- Oracles (2009)

Fleshgod Apocalypse este una dintre trupele de melodic death metal care combină foarte bine sunetul clasic al viorii și al pianului cu death metal. Deși nu și-au dezvoltat încă sunetul simfonic, albumul este real, precis și foarte bine gândit. Sunetul tehnic și eficacitatea prin care combină muzica clasică elevează albumul prin originalitate. Dar cheia acestui album sunt cu siguranță chitara, dar și sunetul de tobă. Acest album este un pioner în industrie.

De ce nu există albume de genul mai des?

Fleshgod Apocalypse- albumul întreg

3.Summoning- Oath Bound (2006)

Până acum vă cam dați seama că apreciez trupele care schimbă stereotipul cum că metalul ar fi „prea dur și urât”. Așa e și trupa Summoning care se inspiră foarte mult din cărțile lui Tolkien, cu sunetul lor melancolic și cu misterul ce invăluie melodia. Vocalele de black metal și reportoriul mare de instrumente oferă o atmosferă plăcută celor care își doresc să se piardă în amintiri.

Oath Bound- albumul întreg

2.Amorphis-Tales of a thousand lakes (1994)

Cred că puține albume pot scoate energia și creativitatea care a fost pusă în acest album. Sunetele emit idea unui lac bântuit, vocale dure, sunetul melancolic care ascend către triumf. Acest album reprezintă maturitatea și inteligența necesară pentru a scoate din muzică mesajul creativ și curajos.

Albumul prezice sunete întunecate care pun ascultătorul într-o lume de pierdere, în care pianul și bass-ul învăluie gândurile. Acest set de melodii merită ascultat și îmi pare rău că Amorphis a renunțat în timp la acest stil de a scrie muzică.

Tales of a thousand lakes- albumul întreg

1.Dark Tranquillity-Fiction (2007)

Dark tranquility e o trupă care impresionează prin sunetul nefiltrat, bass-ul tare și riff-urile apetisante. Albumul e balansul perfect dintre ritmul melodic și sunetul caracteristic al death metal-ului. Versurile sunt excentrice și nu spun toată povestea, făcând aluzii la moarte și rebeliune. Să scrii melodic death metal nu e ușor. Multe trupe exagerează cu vocalele sau cu duritatea sunetului, însă nu și Dark Tranquility. „Fiction” e unul dintre albumele care a readus trupa în lumina spectacolului. Melodii ca „Misery’s Crown”, „Terminus” sau „Icipher” sunt preferatele mele.

Finction- albumul întreg


Îți dorești să mai citești review-uri scrise de noi? Te invităm să arunci un ochi aici.

Vrei să fii la zi cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.