Antrenează-ți sinapsele: Nu sunt îndrăgostită de ban, ci de scop.

Antrenează-ți sinapsele

Ce te-a determinat în a alege o carieră în domeniul medical? Antrenează-ți sinapsele

Recunosc că mama a avut o mare influență în tot ceea ce sunt eu acum. De mică îmi repeta mereu cât de frumoasă e meseria de medic și faptul că nicio meserie nu este mai nobilă decât aceasta. Mama este asistentă medicală și mergea la pacienți acasă să le pună perfuzii etc. Mereu mă lua cu ea pentru că simțea, mai ales noaptea, să fie cineva alături de ea. Indiferent ce oră era, mă trezeam ( mai greu, ce-i drept) și mergeam cu mama la pacienți acasă. Mă uimea cu ce bunătate și răbdare îi trata. De asemenea, vedeam de multe ori că pacienții se uitau la mama ca la zeu, era singura lor speranță sau ajutor în acel moment. Antrenează-ți sinapsele

M-am obișnuit să trăiesc în mediu medical.

Mergeam la mama la spital des, eram mascota asistentelor și medicilor. Mă simțeam super bine în preajma lor. De mică mă imaginam în halat alb și cu stetoscop la gât. Pentru ce îi sunt maxim recunoscatoare mamei este că îmi repeta continuu „tu poți fi cel mai bun medic”, „poți fi la fel de bună ca Ben Carson”, „ești deșteaptă și capabilă să faci orice în meseria asta”. De atunci n-a existat un moment în viața mea când am avut stima de sine scăzută în privința carierei. Din motivul acesta eu tot repet că un impact imens în cariera pe care o alegi o au copilăria și alegerile pe care le fac părinții în privința educației tale.

 

Antrenează-ți sinapsele

 

Care au fost așteptările tale când ai aplicat la medicină?

După cum mă știți, sunt foarte sinceră și transparentă. Așteptările mele au fost să mă distrez și să mă bucur de viața de București. Probabil v-ați așteptat să răspund altfel, „să învăț, să particip la minunatele cursuri etc”. Nu, n-am fost genul acesta, deși par probabil. Îmi doream să împușc doi iepuri; să fac una din cele mai grele facultăți și care îți asigura un viitor și să îmi fac prieteni cu care să ne bucurăm de viața de studenție.

Așteptările mele s-au împlinit și încă se împlinesc.

Am avut o gașcă superbă cu care învățam, ne ascultam înainte examene, dar și cu care pierdeam nopțile la cineva acasă pentru că ne jucam boardgames până la cursul de la 8 dimineața. Am învățat să fiu un student sănătos, echilibrat și care nu se biciuie mereu când încălca o regulă. Antrenează-ți sinapsele

De asemena, așteptările în privința facultății în sine s-au împlinit. Antrenează-ți sinapsele

Am avut profesori geniali ( în mare parte) cu care puteam discuta orice, dar și profesori în prezența cărora tremurai de respectul pe care și-l impuneau doar prin simplu fapt că existau în aceeași încăpere cu tine. Un exemplu de medic și om în același timp este domnul doctor Bruckner de la spitalul Coltea. Am fost un student norocos, am nimerit bine. Antrenează-ți sinapsele

Cum ai descrie experiențele tale ca student și ca practicant în domeniu?

Eu sunt fascinată de viața de studenție, o ador. Aș vrea să fiu forever and ever student. Însă, nu toți sunt la fel de norocoși. Aș vrea să încep cu partea cea mai importanta ca student și anume partea socială și mediul în care-ți desfășori activitatea 6 ani. Antrenează-ți sinapsele

De ce spun „cea mai importantă” ? Pentru că da, a fi medic sau student la medicină nu este doar despre IQ, memorie, sau cât de mult înveți. Mulți nu-și dau seama că a fi medic înseamnă și EQ social și mai ales a duce o luptă cu tine ca să îți dezvolți cele mai bune abilități în ceea ce constă acceptarea celor din jur.

Partea socială și prieteniile pe care le faci în studenție sunt foarte importante, te pot ajuta să crești sau să cobori.

Dacă nu mergi cu drag la facultate, dacă nu ești nerăbdător să te întâlnești cu colegii atunci facultatea de medicină îți va părea muuuult mai grea. Este ca și cum ați fi mineri și trebuie să găsești aurul de unul singur. Este foarte greu, dar dacă primești colegi să ți se alăture în acest drum greu, munca îți va părea mai ușoară și satisfacția va fi pe măsură. Vedeți că am pus accentul pe munca în echipă. Da, este o problemă mare în facultatea de medicină.

Mulți nu înțeleg că în acest domeniu, secretul succesului sistemului medical este munca în echipă, nu călcarea pe cadavre.

Experiențele mele au fost diverse, în mare parte pozitive. Am învățat, am chiulit, am petrecut, am fost tristă, am fost nervoasă, am luat note bune fără merit, am luat note mici pe merit etc. Practica în spital pentru mine a fost superbă. Am mers mereu la urgențe la spitalul Militar unde sunt medici excepționali și foarte implicați. Asistentele m-au ajutat să mă integrez, mi-au dat cheia vestiarelor lor chiar din primele zile și s-au ocupat să mă învețe lucruri importante. Îmi aduc aminte de un medic foarte amuzant care mereu striga „Emaaaa, trimite foile!”, „Emaa, unde ești?”.  Nu aveam timp să stau 5 secunde jos că mereu eram chemată să mă implic. Mi-e dor de acel loc.

Care sunt planurile tale când termini studiile?

Nu știu dacă sa zic cu voce tare sau în scris planurilele mele pentru că mereu au fost judecate de prietene. Le înțeleg, aprent par imposibile planurile pentru că nu am situația financiară necesară. Dar sunt un om care mereu a zis „Dacă banul este singura problema, atunci sigur reușesc orice”. Banul pentru mine reprezintă doar o uneltă cu care pot să îmi ating scopurile.

Nu sunt îndrăgostită de ban, ci de scop. Dar sunt conștientă că fără unealtă nu pot să construiesc nimic.

 

Antrenează-ți sinapsele

 

Clar nu mă văd lucrând la stat sau având un șef/ program dictat de cineva în un vreun fel. Așa sunt eu, consider că am o viață și îmi trăiesc propria fericire și propriul adevăr. Am planuri de a îmbina medicina cu businessul. Nu mă refer doar la a avea un cabinet. Planurile mele sunt mult mai mari. Prefer să nu spun acum. Dar vreau să mă fac lămurită de un lucru : A trăi o viață pentru tine este o viață pierdută. A trăi o viață pentru alții, este o viață câștigată.

Și nu mă refer la a-ți sacrifica fericirea sau a te neglija pentru alții. Mă refer la faptul că bucuria cea mai mare este atunci când știi că ai avut o contribuție în fericirea și confortul generațiilor viitoare. Iubesc omul, îl vreau fericit și sănătos și pentru asta îmi voi dedica viața și munca.

Deții o mică afacere de caiete și materiale ajutătoare studenților de la medicină și drept, „Antrenează-ți sinapsele”. De unde a pornit această afacere?

Exact cum am zis mai sus, vreau să văd că pot ușura viața generațiilor următoare. Sunt genul de om care se gândește că există o soluție pentru absolut orice problemă. Mereu repet aceasta frază în minte. Problema în cazul acesta era manualul foarte prost structurat Corint dupa care elevii trebuiau să învețe sau tocească, după caz, pentru admiterea la medicină. Nu suportam așa ceva. Gândul că sunt elevi care n-au parte de profesori care să îi ajute sau gândul că sunt elevi care tocesc materia pentru admitere m-a făcut să vreau să îi ajut în vreun fel. Nu e de glumă cu aceste situații aparent banale.

 

Antrenează-ți sinapsele

 

Un simplu eșec de genul examenului de admitere poate scădea stima de sine și chiar relația cu cei din jur într-un mod teribil.

Iar eu știu foarte bine materia de admitere, o știu logic și pot să fac pe oricine să o înțeleagă. Așa că m-am gândit că am un talant pe care dacă îl ingrop, mi-a fost dat de Dumnezeu degeaba. Orice talant trebuie folosit atât pentru beneficiul vostru, dar și pentru cei din jur. Și așa a început micul proiect care ulterior, a luat amploare destul de mare.

 

Antrenează-ți sinapsele

 

Care este viziunea ta pe termen lung legat de „Antrenează-ți sinapsele” și medicina?

În principiu, vreau să las pe aceeași nișă de educație proiectul AS, bineînțeles după ce îl cresc și este în acord cu potențialul pe care eu îl am pentru el. Momentan, am în viziune să investesc în el pentru a crește. Îl simt fix ca pe un copil, parte din mine, pe care trebuie să îl hranesc, educ, promovez etc. Vedem ce va aduce viitorul în raport cu AS.

Din punct de vedere al afacerilor în general, clar nu mă opresc aici. Am mai multe idei de afaceri, îmi vin zilnic, de multe ori încerc să mă autoeduc să nu-mi zboare mereu mintea la idei pentru că sunt conștientă că n-am timp să le îndepliensc și mă suprasolicit. Dar e bine de știut că afacerile pe care le am în minte includ medicina. Nu înțeleg de ce lumea încearcă să separe cele două domenii, mie mi se pare cea mai ideală combinație ever.

 

Antrenează-ți sinapsele

 

Ce înseamnă acest business pentru tine și de ce ai ales Instagram ca metodă de promovare?

O să recunosc că acest business înseamnă familie, prietenie, loc de scăpare, adăpost, protecție. Mă emoționez mereu când vorbesc despre el. Îl privesc ca pe o persoană. M-a scos din perioade depresive, din perioade când nu aveam bani să mănânc, atunci când locuiam la cămin, m-a scos din relații toxice.

Mi-a oferit LIBERTATE. Și nu mă refer la libertatea înțeleasă greșit de societate, ci la pace.

Pentru mine asta înseamnă libertate. De mică am tânjit la o viață cu liniște și pace, și singura modalitate de a trăi așa este prin acest business. Am tot spus că voi face tatuaj cu logo. Vă țin la curent.

Am ales inițial facebook ca metodă de promovare și ulterior când instagramul a devenit un loc specific elevilor și studenților, atunci m-am extins și pe această platformă. Instagramul poate să-ți mănânce timp sau să te îmbogățească, tu alegi cum să îl folosești!

Cum ai descrie persoana care se află în spatele profilului „Antrenează-ți sinapsele”?

3 descrieri: – Iubesc să încalc reguli atâta timp cât este doar în beneficiul meu și al celor din jur. O frază pe care eu o folosesc este „învață să încalci regulile în mod înțelept”.
⁃ Orice problemă are o soluție. Iubesc să rezolv probleme și să analizez soluțiile.
⁃ Vreau să nu trăiesc degeaba și să cred că am fost lăsată pe pământ cu un scop. Îmi doresc ca oamenii să ducă o viață mai ușoară datorită existenței mele.

Ce ai schimba, dacă ai putea, în viața/afacerea ta? Antrenează-ți sinapsele

Hmm ce aș schimba? Good question. În viața mea aș schimba modul cum mă raportez la oameni. Situațiile din viața m-au învățat să fiu foarte independentă, individualistă și să îmi placă singurătatea. Mi-aș dori să învăț să mă las ajutată sau iubită. Și când mă refer la învățat, chiar da. În cazul meu, trebuie să învăț să iubesc sau să fiu iubită. Nu vine de la sine. Renunț foarte ușor la oameni, fără nicio remușcare.

În afacere nu am momentan ce să schimb. Fac tot ce pot, de multe ori peste puterile mele. Ținând cont că sunt studentă la medicină chiar nu pot să fac mai mult. Consider ca m-am folosit de toate oportunitățile și soluțiile ca să o aduc până la acest nivel.

 

Antrenează-ți sinapsele

 

Care ar fi sfatul tău pentru cineva care își dorește să urmeze un drum asemănător cu al tău?

Să nu îi fie frică de muncă, de riscuri și de sacrificii. Trebuie să se educe să gândească outside the box și să își asume faptul că este cel mai bun tot ceea ce face. Pentru că este!


Ți-a atras atenția povestea Emei și ai vrea să achiziționezi niște caiete de la ea? Poți de pe site-ul ei sau urmărește-o pe Instagram!

Îți plac interviurile scrise de noi? Te invităm să citești și interviul Ioanei Puiu.

Fii la curent cu activitatea noastră și urmărește-ne pe Facebook și pe Instagram pentru a afla mai multe despre viața de stundet.

Am 22 de ani și duc o viață obișnuită, la fel care oricare dintre noi. Pentru a-mi câștiga banii de buzunar, lucrez la o redacție din Oradea. Sunt fost student Eramus, o formă de viață dependentă de cafea, de cărți și de muzică bună. Sunt editor fondator al Asociației Jurnalul Milenial, proiectul meu de suflet. Întotdeauna am să iubesc să scriu și să citesc, dar și să explorez lumea. Orice ar fi, mereu mă gândesc că nimic nu este imposibil.