Aura Călătorește: 2 ani în Asia, călătorit low cost și locuri care merită vizitate

Pasionată de călătorii, Aura a reușit să viziteze 45 de țări cu un buget mic și i-a inspirat și pe alții să facă la fel. Pe pagina ei de Instagram, Aura Călătorește și pe blog, Aura împărtășește sfaturi utile de călătorie care te vor inspira să descoperi lumea.

Când a început pasiunea ta pentru călătorie?

Totul a început în liceu, atunci când am fost în prima mea excursie în afara țării, în Barcelona. Am descoperit o cultură diferită, care s-a tradus în clădiri cu o arhitectură unica, oameni calzi și primitori și o atmosferă așa cum nu mai văzusem. Mi-am dat seama că dacă o țară din Europa poate fi atât de diferită față de România, atunci țările de pe alte continente trebuie să fie cu adevărat fascinante. În acel moment am început să îmi doresc să călătoresc în cât mai multe locuri. aura călătorește

În timpul liceului am mai avut ocazia să călătoresc în câteva țări din Europa, urmând ca după ce am terminat facultatea să mă îndrept către țări mai îndepărtate. Prima mea vacanță în afara Europei a fost în Maroc, o țară colorată care impresionează prin arhitectură și arome. Mai apoi, au urmat 2 ani în Asia, timp în care am avut ocazia să vizitez țări precum Japonia, China, Myanmar, Filipine, Indonezia, Vietnam și altele. În total, 45 de țări până acum.

 

aura călătorește

 

De ce consideri că este important să călătorești?

Cu cât călătorim mai mult, cu atât devenim mai deschiși la idei noi și stiluri de viață diferite. În mare parte, religia are un impact fundamental asupra modului de a fi al oamenilor. Cel mai important lucru pe care l-am învățat din călătorii este că indiferent de diferențe culturale și religie, oamenii sunt buni și dornici să te ajute atunci când ai nevoie. De fiecare dată când am avut nevoie de ajutor, am găsit oameni cu inima mare, care ne-au ajutat fără să aștepte nimic în schimb.

De asemenea, călătoriile te învață să apreciezi mai mult ceea ce ai. Oriunde ai merge, vei întâlni oameni fără posibilități, care trăiesc în condiții greu de imaginat. Un lucru curios, este că oamenii fără posibilități par mai fericiți. Până la urmă, fericirea nu se măsoară în lucruri materiale. aura călătorește

Care țară ți-a oferit acea experiență de neuitat, pe care ai repeta-o oricând?

Mi-aș dori să mă mai întorc în Myanmar, lucru care din cauza situației politice actuale, nu mai este posibil. Myanmar se deschisese turismului în urmă cu puțini ani, rămânând din această cauză un loc autentic. În Myanmar am întâlnit cei mai buni oameni, oameni care din puținul lor erau dispuși să îți ofere totul. Tot în Myanmar, am văzut și cele mai frumoase temple, în Bagan și cele mai frumoase peisaje, în Hpa An.

 

aura călătorește

 

Cum poți, că student de exemplu, să călătoreșți în așa fel încât să vizitezi cât mai multe țări și fără să cheltuiești o avere?

Sunt diferite programe create special pentru studenți, care le permit să călătorească în toată lumea. Fie că vorbim de Erasmus sau Work & Travel, important este să îți dorești să călătorești. De asemenea, studenții pot beneficia de diferite programe europene care subvenționează prețul biletelor de tren în Europa.

În aproape toate țările din Europa, studenții beneficiază de reduceri substanțiale la transport și obiective turistice, pe baza carnetului de student. Studenților care vor să călătorească cu un buget mic, le recomand să aleagă hostelurile. Sunt ieftine și îți dau șansă să cunoști o mulțime de oameni din toate colțurile lumii.

Unde crezi că e mai OKsă călătorești la început: prin țară sau în afara ei?

Ambele variante sunt OK, în funcție de preferințele fiecăruia. Cred că este foarte important să ne cunoaștem țara. Avem o mulțime de locuri superbe, care din păcate nu sunt promovate îndeajuns.

În opinia ta, care crezi că sunt destinațiile care au recenzii exagerat de bune dar nu sunt atât de mișto precum se spune?

Totul în turism este subiectiv. Un loc care îmi place mie, nu trebuie neapărat să fie și pe placul altora. Sunt multe criterii de luat în considerare atunci când ne alegem vacanța: cât de aglomerat este, care sunt prețurile, cum este mâncarea, care sunt mijloacele de transport și așa mai departe.

Pentru mine un loc frumos poate fi o plajă pustie, fără restaurante, șezlonguri și muzică. Alții poate chiar asta caută, mai multă agitație. Este bine ca înainte de fiecare vacanță să ne informăm cât de bine putem, astfel încât să nu fim dezamăgiți de alegerea făcută. aura călătorește

Spuneai că ai trăit doi ani în Asia: cum a fost, ce impact a avut asupra ta?

Cred că a fost cea mai frumoasă experiență din viața mea și îmi doresc să o repet cât de curând. Pentru mine, Asia este a doua casă. M-am îndrăgostit de peisaje, oameni și preparatele lor delicioase. Din cei doi ani, am stat un an în Bali, locul de care m-am îndrăgostit iremediabil.

Deși este o insulă relativ mîcă, are o mulțime de locuri ce îți taie răsuflarea. Este locul perfect pentru cei care își doresc să stea într-un loc accesibil din punct de vedere al prețurilor. Îmi doresc foarte mult să vizitez și America de Sud, sunt sigură că voi descoperi o cultură complexă, diferită față de ceea ce am văzut până acum.

 

aura călătorește

 

Când ai început să îți împărtășeșți experiențele pe Instagram?

Sunt pe Instagram încă de la începuturile aplicației, însă pe vremea aceea aveam un alt cont. Aura Călătorește a luat naștere în pandemie, acum doi ani și jumătate. Nu mi-am imaginat nicio secundă că acest cont va crește atât de rapid. Mă bucur să am alături de mine oameni faini, pasionați de călătorii, care găsesc inspirație în postările mele.

Ce reacții are comunitatea la postările tale?

Încerc să ofer cât mai multe informații utile în postările mele de pe Instagram și cred că acesta este lucrul pe care urmăritorii mei îl apreciază cel mai mult. Foarte mulți oameni se inspiră din călătoriile mele, lucru care mă bucură enorm.

Atât pagina mea de Instagram, cât și blogul de travel în limba engleză www.dailytravelpill.com, au început din pasiunea mea pentru călătorii. Atunci când primesc mesaje despre cât de folositoare au fost sfaturile mele, îmi dau seama că toată munca din spatele videourilor și a postărilor nu este în zadar.

Pe termen lung, ce planuri ai?

Visez să călătoresc în cât mai multe țări și să ajung pe toate continentele. Locul pe care îmi doresc cel mai tare să îl vizitez este Machu Picchu, Peru. Sper să plec împreună cu Dan, prietenul meu, cât de curând într-o călătorie mai lungă. Îmi este dor să călătorim full-time.


Ți-a plăcut acest interviu și îți dorești să citești și altele? Te invităm să arunci o privire la secțiunea noastră de interviuri.

Vrei să fii la zi cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.

Am 22 de ani și duc o viață obișnuită, la fel care oricare dintre noi. Pentru a-mi câștiga banii de buzunar, lucrez la o redacție din Oradea. Sunt fost student Eramus, o formă de viață dependentă de cafea, de cărți și de muzică bună. Sunt editor fondator al Asociației Jurnalul Milenial, proiectul meu de suflet. Întotdeauna am să iubesc să scriu și să citesc, dar și să explorez lumea. Orice ar fi, mereu mă gândesc că nimic nu este imposibil.