Booksstopia: Mereu am asociat cărțile cu un hobby ce îmi aduce o stare de bine

Booksstopia
De obicei oamenii care citesc sunt priviți ca un șoarece de bibliotecă sau ca niște tocilari. André de la Booksstopia nu se lasă doborâtă de gura lumii și își urmează visele prin intermediul unui cont de bookstagram.
De cât timp citești și care a fost cartea care ți-a deschis apetitul într-o astfel de măsură? Booksstopia
Citesc de 13 ani! Deși am început cu revistele Princess și comic-urile și cărțile W.I.T.C.H., seria Tunele a declanșat pasiunea mea pentru cărți. Motivul? Coperta frumoasă.
Ce înseamnă cărțile pentru tine?
Mereu am asociat cărțile cu un hobby ce îmi aduce o stare de bine. Faptul că am găsit cea mai bună modalitate de a evada într-o lume magică oricând doresc… Este minunat.
Cum s-au raportat prietenii și familia ta la tine când au aflat că îți place să citești atât de mult?
Părinții mei au fost foarte încântați la început. Chiar se lăudau la prietenii lor non-stop. Șocul a venit după când au conștientizat că toți banii mei merg pe cărți și nu reușesc să economisesc DELOC. Cât despre prietenii mei? Au fost indiferenți. Nu a existat conceptul acela de „omg uite tocilara!”. Nah, nu eram într-un film de adoleșcenți de pe Netflix.
Booksstopia
Contul de bookstagram pe care-l deții, booksstopia, de unde a pornit această idee?
Eram obsedată de seria Tara Duncan când eram mică, fapt pentru care tot căutam recenzii și clipulețe despre serie pe net. Îmi aduc aminte că eram pe YouTube și găsisem o persoană ce făcea recenzie la primul volum din TD, iar eu am rămas pur și simplu șocată. Există oameni care fac asta? Ușor ușor am descoperit booktube și bookstagram! Booksstopia a apărut în momentul în care am conștientizat că pot să fac asta – să creez un cont de Instagram unde să vorbesc despre cărți. A durat ceva până să îmi fac contul de booksta NU pentru că îmi era frică…Ci pentru că voiam să am un nume drăguț care să prindă. Și așa a apărut Booksstopia.
Cât de greu a fost să o pornești la drum cu un bookstagram (referindu-ne la procurarea cărților, la idei pentru poze și chiar și materialele ajutătoare pentru realizarea pozelor)?
Destul de ușor! Zic acest lucru pentru că, oarecum, aveam deja o idee în minte. Ce tip de conținut vreau să postez, ce look să aibă contul, care este tone of voice-ul pe care îl vreau, mesajul pe care îl transmit etc. Eu nu am un aesthetic bine definit. Încă mă joc cu lumini și culori și materiale. Ca să îți găsești propriul stil durează! Atât timp cât ai
o imagine de ansamblu și muuuultă răbdare… Garantat o să reușești.
Booksstopia
Când ai reușit să obții prima ta colaborare cu o editură și care au fost cerințele pentru a obține sprijinul lor?
Trebuie să arăți că ești un fan al editurii. Nu este frumos să ceri o colaborare dacă nu ai citit cărți de la editura cu care vrei să colaborezi. Nici măcar nu știi dacă îți plac cărțile lor. Cumpără, citește, realizează poze și recenzii, iar apoi poți să vorbești despre o posibilă colaborare.
Ce te face pe tine diferită de celelalte bookstagramerițe/bookstagrameri astfel încât atragi cititorii spre recenziile tale?
Este o întrebare bună! Faptul că sunt sinceră? Este frumos să ai colaborări cu diferite edituri, adevărat. Totuși, colaborarea respectivă nu ar trebui să determine dacă ție ți-a plăcut carte. Nu oferi 5 stele unei cărți cu care nu ai rezonat deloc doar pentru că vrei să primești cărți gratis în continuare. Nu! Ai o comunitate de oameni de la care ai
primit follow pentru că au încredere în gusturile și părerile tale. Dacă la fiecare carte primită oferi 5 stele…Ce zice acest lucru despre tine? Booksstopia

Booksstopia

 

Care crezi că sunt „pașii” pe care oricine care își dorește să aibă un astfel de cont ar trebui să îi urmeze?
Just do it! Nu există un protocol anume pe care să-l urmezi. Fii sincer/ă! Fii creativ/ă! Fii deschis/ă! De ce faci acest cont? Pentru a vorbi despre cărți cu alți cititori. Nu trebuie să existe presiune / reguli. Este contul tău…tu decizi ce faci cu el.

Ți-au atras atenția sinceritatea și dragostea de carte ale acestei tinere? Vizitează-i contul de Instagram!

Ai mai dori să citești interviurile din noastre? Te invităm să citești interviul cu Alle Mar Creations!
Fii la curent cu activitatea noastră și urmărește-ne pe Facebook și pe Instagram pentru a afla mai multe despre viața de student.
La 21 de ani, lucrez ca reporter la o redacție din Oradea. Fost student Erasmus, practicant în pedagogie, editor fondator al Jurnalului Milenial, un overthinker înrăit, mă străduiesc întotdeauna să văd partea plină a paharului. Când simt că lumea reală mă sufocă mă refugiez în cărți și muzică. Iubesc viața pe care o am :)