Casa din marea azurie de TJ Klune- recenzie

casa din marea azurie

Notă finală: 4/5 casa din marea azurie

În acest roman îl urmărim pe Linus Baker, un tip de 40 de ani care nu iese în evidență! Acesta duce o viață simplă, sigură, singuratică și comodă, lucrând ca asistent social. El este genul de persoană care are un plan bine structurat și conturat pentru orice situație, fapt pentru care simtă o oarecare reținere în momentul în care este chemat de Extremely Upper Management pentru o întâlnire urgentă. Conducerea îl angajează pentru a investiga orfelinatul de pe insula Marysas, unde locuiesc șase copii extrem de periculoși. casa din marea azurie

Fun fact: o să-l adorați pe Lucy Morningstar! Acest băiețel este altceva…efectiv îl consider vedeta cărții.

Pentru a îndeplini această solicitare, Linus va petrece o lună pe insulă pentru a examina orfelinatul, dar mai ales pe Arthur Parnassus – maestrul.

Cartea asta m-a surprins în mod plăcut. Deși am citit câteva recenzii (majoritatea pozitive), tot nu am știut la ce să mă aștept, fapt pentru care pot să spun că am mers pe feeling-ul că o să fie o lectură bună. Mi-a plăcut mult conceptul inedit al cărții, întrucât nu cred că am mai citit o carte a cărei acțiune să aibă loc într-un orfelinat (poate doar „Orice inimă este o poartă” de la ledaedge). Totul este straniu, dar într-un mod creativ! Personajele sunt unice – LA PROPRIU. Acțiunea este una interesantă, accentul fiind pus pe ideea de acceptare, îngrijire, bunătate, imperfecțiune, curaj și familie.

casa din marea azurie
La început am fost puțin confuză, dar pe parcurs, reușind să cunosc personajele mult mai bine, am apreciat mult mai bine povestea!

La anumite faze chiar am simțit că rezonez cu Linus – amândoi socați, confuzi și puțin speriați de ceea ce întâmplă în cadrul orfelinatului, ca mai apoi să începem împreună să îi îndrăgim pe kinderi. Așa cum am menționat și mai sus, Lucy a fost delicios! Am râs la replicile lui…pur și simplu o adevărată STEA. casa din marea azurie

Este o poveste frumoasă ce merită citită! Nu vă faceți griji de capitolele lungi, întrucât ușor ușor o să vă prindă destul de rapid! Trebuie doar să ai puțină răbdare pentru a te putea bucura cu adevărat de lectură.

– Articol scris de Booksstopia


Îți dorești să mai citești recenzia cărți „Suntem inevitabili”? Atunci te invităm să citești acest articol.

Vrei să fii la zi cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.