Confuzia de sărbători: nu totul este despre fericire și dragoste pentru toată lumea

confuzia de sărbători

Mereu mi s-a spus că de sărbători totul este frumos și bine. Nu contează dacă ieri ne certam, de sărbători suntem prieteni buni. Nu contează dacă tot anul colegul de la serviciu și-a bătut joc de munca mea, de sărbători pot să lucrez și în locul lui. Nu contează dacă singurul coleg activ de la facultate nu îmi dă cursurile, de sărbători îmi urează succes. confuzia de sărbători

Sunt atâtea lucruri pe care vi le-aș spune, tuturor, dar de sărbători „nu se cuvine”.

În general, nu ne permitem să spunem lucrurilor pe nume așa cum le simțim. Motivele pot fi diverse, însă în mare parte dintre cazuri e frica de a nu supăra pe celălalt. Așa rămân eu cu o dublă frustrare: o dată, vorbim despre faptul că că nu am reușit să rezolvăm problema și apoi, despre faptul că trebuie să mă prefac. Oare dacă îi las sub brad un bilet cu toate lucrurile pe care vreau să i le spun, se supără? Mental, o fac ori de câte ori e nevoie, chiar și în afara sărbătorilor. Ca acțiune propriu-zisă, nu se cuvine pentru că după va sta bosumflată pe toată perioada sărbătorilor. Cine va fi vinovatul pentru distrugerea atmosferei? Cel care a redactat scrisoarea. Haha, ca-n filmele cu proști. confuzia de sărbători

Cu toate acestea, nu mă dau în vânt după tot tam-tamul care apare odată cu sărbătorile. Ce rost are să sărbătorim orice împreună atâta timp cât noi nu avem o relație bună unul cu celălalt?

Cum aș putea să cumpăr cadouri pentru cineva cu care nu am o relație bună? Cum aș putea să sărbătoresc ceva cu persoana care îmi este apatică? Ce este de făcut în situațiile de genul acesta? Eu una aleg să fac ce simt, adică să nu ofer cadouri celor care simt că nu merită.

Nu vreau să întorc pe dos părerile celorlalți în ceea ce privește sărbătorile de iarnă. Fiecare are dreptul de a se bucura sau nu de această perioadă cum își dorește. Vacanța sau concediile, cadourile, mâncarea bună, veselia e normală în perioada asta. Membrii familiilor se întorc acasă după interminabilele luni de muncă în străinătate. Copiii se întorc la casele părintești și, după o perioadă îndelungată, au în sfârșit  șansa de a petrece timp de calitate împreună. Este perioada în care părinții au timp să exploreze jucăria nouă alături de copiii lor fără să fie deranjați de la lucru. Astea, în cazurile în care nu ai nenorocul de lucra în perioada sărbătorilor.

Însă, ceea ce vreau să accentuez este faptul că nu vreau și nici nu am să susțin fățărnicia, indiferent despre ce perioadă a anului vorbim. Sunt adepta cadorisirilor cu sens și din inimă pentru persoanele care chiar merită. Până la urmă, dacă într-adevăr Crăciunul este sărbătoarea dragostei, să fie sărbătoarea dragostei oneste!

Nu uita: spread the honest love! confuzia de sărbători


Citește mai multe articole despre teme sociale atunci te invităm să arunci un ochi la categoria societate.

Îți dorești să fii la curent cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.

La 21 de ani, lucrez ca reporter la o redacție din Oradea. Fost student Erasmus, practicant în pedagogie, editor fondator al Jurnalului Milenial, un overthinker înrăit, mă străduiesc întotdeauna să văd partea plină a paharului. Când simt că lumea reală mă sufocă mă refugiez în cărți și muzică. Iubesc viața pe care o am :)