Dacă nu bei și tu un pahar, nu mai ești „cool”- experiențe până la 20 de ani

dacă nu bei

Fiind studentă în anul 2 uneori se mai întâmplă să ies și eu în oraș cu prietenii. Ne anunțăm înainte cu o zi măcar, uneori chiar și cu câteva ore înainte că am vrea să ne adunăm. Toată lumea se aranjează, se machiază și se împopoțonează chiar mai mult decât la o nuntă. Până la urmă, ne vedem cu prietenii, nu? dacă nu bei

Viața înseamnă mai mult decât o înfățișare.

Ne înțelegem la capătul cărei străzi să ne vedem, astfel încât să fie bine pentru toată lumea. Iar apoi vine marea întrebare: unde mergem? Marea majoritate vor spune „Hai la clubul X sau la barul Y.” și vor mai fi printre ei o minoritate, cei numiți „ciudați” care vor propune McDonald`s sau o terasă.

Poate să ofere cineva o explicație de ce trebuie să bem ca să ne simțim bine?

Aș fi foarte ipocrită dacă aș spune că eu nu am încercat să beau. Din curiozitate, din frica obișnuită de faptul că nimeni nu va mai vorbi cu mine, am comis-o și eu la rândul meu. La cele două majorate la care am fost în viața mea (da, doar două), am băut. Am băut shot-uri, am băut cocktailuri, am combinat energizante cu vodkă. Nu am ajuns niciodată să vomit din cauza alcoolului sau să uit de mine, dar am avut momentul meu și eu.

Nu pot să spun că părinții mei au fost foarte fericiți ziua următoare când au aflat. Ba chiar, câteva săptămâni au și făcut mișto de mine. Dar nu regret, măcar m-am învățat minte.

 

dacă nu bei

 

Întotdeauna am refuzat să merg la petreceri.

De ce? Probabil iar mi se va spune că sunt weird și că nu știu să mă bucur de vârstă. Am refuzat pentru că nu suport să văd oameni (și aici nu mă refer doar la tineri) cum uită de ei înșiși. Uită să comunice, uită să se comporte ca un om, nu ca un animal în junglă. Eu una (și sunt sigură că mai sunt astfel de persoane) am ales să îmi petrec sfârșitul săptămânii cu familia sau citind și învățând. De ce? Pentru că la 18-19-20 de ani e momentul să te ocupi de viitorul tău, nu de petreceri și diferite trenduri.

Dacă nu bei și tu cu noi atunci nu mai ești „cool”.

Nu mai spune. Ce ar fi să nu mai existe etichete precum cool, în vogă, trendy și ce o mai fi? Ce ar fi să lăsăm deoparte aparențele și să ne cultivăm și noi? Ce ar fi dacă nu am mai arunca cu diferite cuvinte în cei din jurul nostru? Te-ai gândit că poate nu este un sentiment „cool”? Te-ai pus vreodată în locul celui căruia îi scuipi că e laș? Ai încercat vreodată să empatizezi? Dacă da și tot faci asta atunci cum? Chiar sunt curioasă de cum vezi tu lumea asta. Ești sigur că părinții tăi vor să te vadă în starea aia? Ah, da, la vârsta asta nu mai contează părinții.

Nu poți deduce personalitatea unui om judecându-l doar pe baza unui NU la alcool. 

Încă de la vârste fragede am observat că ne confruntăm cu asta. Încă de la banchetul din clasa a 8-a chiar. Incredibil, dragi părinți, ah? Și câte lucruri nu știți voi pentru că odraselelor voastre le este frică să vă spună. Din păcate, uneori educația pe care ne-o dați voi, în acest caz este ignorată. Ignorată din motivele pe care vi le-am enumerat înainte.

Mă veți întreba dacă trebuie să acceptați să vă vedeți copilul cum bea. La cei 20 de ani ai mei și la „experineța” mea în acest domeniu aș spune da. De ce da? Pentru că dacă el sau ea nu dă cu capul odată nu se va învăța, pentru că nu este conștient de consecințe. Nu este deloc conștient de riscurile la care se expune și tu ca părinte degeaba îi vei explica. El se va încăpățâna și va continua doar ca să vă arate că el știe mai bine. dacă nu bei

 

dacă nu bei

 

Dragi tineri, trebuie să acceptați și să nu mai criticați diferențele.

Alcoolul nu te va scoate din depresie și nici nu îți va rezolva problemele. Alcoolul nu te va face mai deștept sau mai în vogă cu ceilalți. Alcoolul te va ameți doar până când nu mai știi de tine, până când nu vei mai fi în stare să legi 2 cuvinte. Crede-mă, ai timp toată viața să te simți bine. Să te simți bine într-un mod civilizat! Să te bucuri de moment fără să amețești sau să îți fie rău. Poți să te simți bine și călătorind, explorând locuri noi. Poți să te simți bine și plimbându-te cu bicicleta. Poți să te simți bine și citind o carte în compania bunicii.

Când ai vorbit ultima dată cu bunica ta? Când ai făcut curat ultima dată în camera ta? Când ai mulțumit ultima dată pentru prânzul făcut de mama ta? Când ai plimbat ultima dată câinele? Când ai citit ultima dată o pagină dintr-o carte?

Acum este momentul să faci o schimbare în viața ta. Alege să îți faci amintiri de o viață, nu efemere.


Ți-a plăcut acest articol? Te invităm să citești un articol și despre pozitivitatea toxică.

Îți dorești să fii la curent cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.
La 21 de ani, lucrez ca reporter la o redacție din Oradea. Fost student Erasmus, practicant în pedagogie, editor fondator al Jurnalului Milenial, un overthinker înrăit, mă străduiesc întotdeauna să văd partea plină a paharului. Când simt că lumea reală mă sufocă mă refugiez în cărți și muzică. Iubesc viața pe care o am :)