Despre programul EU Green, sustenabilitate, dezvoltare și protecția mediului cu Larisa Bot

Larisa este o persoană pasionată de protejarea mediului și de lumea afacerilor, cu o viziune bogată și variată asupra carierei sale. La vârsta de 23 de ani, a absolvit Facultatea de Protecția Mediului și Facultatea de Științe Economice, din cadrul Universității din Oradea.. Pentru a-și dezvolta cunoștințele și abilitățile, a decis să urmeze cursurile din cadrul a două programe de master în domeniile: Managementul Situațiilor de Urgență și  Relații Economice Europene. eu green

Pasiunea sa pentru protecția mediului a ajutat-o să fie angajată ca responsabil de mediu în cadrul unei companii multinaționale. Acesta este un domeniu în care este profund implicată. Prin intermediul ei, are posibilitatea să contribuie la soluționarea problemelor de mediu dintr-o perspectivă strategică și economică. Acest rol, simte ea, o încurajează să identifice soluții creative și sustenabile pentru provocările legate de mediu.

Cu toate acestea, pasiunea sa pentru interacțiunea cu oamenii a dus-o și într-o altă direcție. A fondat și conduce o agenție de hostess, în cadrul căreia coordonează evenimente și interacționează cu clienții și echipa sa. Această experiență îi dezvoltă abilitățile de comunicare și gestionare și îi oferă satisfacție prin crearea de experiențe de neuitat pentru oameni.

Astfel, spunea ea, a reușit să își transforme pasiunile într-o sursă de inspirație, organizând evenimente minunate și aducând bucurie în viețile oamenilor.

De ce ai ales să studiezi la Facultatea de Protecția Mediului?

Am ales să studiez la Facultatea de Protecția Mediului datorită pasiunii mele pentru mediul înconjurător și din dorința de a contribui la conservarea acestuia. Facultatea mi-a oferit oportunități variate de dezvoltare profesională și personală în acest domeniu, aliniindu-se cu valorile mele personale.

 

 

Care sunt subiectele pe care le abordați de-a lungul anilor de studiu?

În cadrul Facultății de Protecția Mediului, abordăm subiecte precum managementul resurselor de apă, ecologie, gestionarea resurselor naturale, politici de mediu, conservarea biodiversității, schimbările climatice, tehnologii sustenabile. Acestea ne ajută să înțelegem și să abordăm probleme complexe legate în domeniul protejării mediului. eu green

Ai reușit să participi la un program la nivel european, EU Green. Cum ai ajuns să faci parte din echipa care s-a deplasat în Spania?

Am fost informați de către coordonatoarea programului la nivel de Universitate,  conf. univ. dr .ing. Emilia Pantea despre acest program, am participat la selecție și am fost admisă alături de alte două colege din cadrul Departamentului de Ingineria Mediului. Această experiență a fost o oportunitate de a învăța mai mult despre practicile de mediu și de a colabora cu alți tineri entuziaști din întreaga Europă.

 

 

Ce program ați avut pe durata șederii voastre?

În cadrul programului „EU GREEN”, cursurile, lucrările practice, workshop-urile s-au derulat atât în format online, cât și fizic. Astfel, timp de două săptămâni am participat la instruiri virtuale. În perioada 12-17 iunie, am participat în cadrul Universității din Extremadura, la activități practice și teoretice, în format fizic.

În toată perioada derulării programului în Spania, am participat la workshop-uri intensive despre protecția apelor, susținute atât de profesori de la Universitatea din Extremadura, gazda programului, cât și de profesori de la universitățile partenere (Suedia, Polonia, Portugalia, România). Pe lângă orele de lucrări practice în laboratoare, unde am monitorizat calitatea apei potabile, a apelor de suprafață și a apelor uzate, am avut parte și de o aplicație practică la uzina de apă și la stația de epurare din Badajoz. eu green

De ce crezi că este important să se discute despre sustenabilitatea apei?

Sustenabilitatea apei este crucială, deoarece apa este o resursă vitală pentru viață și ecosisteme. Implicarea în activități sustenabile ajută la protejarea resurselor de apă și la găsirea soluțiilor pentru gestionarea lor durabilă în fața presiunilor crescute.

 

 

Ce impact a avut participarea la acest proiect pe termen lung asupra dezvoltării tale?

Participarea la proiectul EU Green m-a motivat să explorez mai profund problemele legate de apă. M-a ajutat să dezvolt abilități de colaborare internațională, gândire critică și comunicare. Această experiență mi-a deschis orizonturile și m-a influențat pozitiv pe termen lung.

Cui recomanzi să participe la astfel de programe?

Recomand cu căldură să participe la astfel de programe oricui este interesat de mediu, sustenabilitate și protecția apei. Aceste programe oferă oportunități neprețuite de învățare și de conectare cu studenți și profesioniști din întreaga lume. Ele deschid uși pentru cariere în domeniul mediului și contribuind la dezvoltarea personală și profesională.

 

 


Ți-a plăcut acest articol și îți dorești să citești și alte articole de-ale tinerilor? Te invităm să arunci un ochi la articolele din categoria Studenția în România.

Vrei să fii la curent cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook și Instagram.

Am 22 de ani și duc o viață obișnuită, la fel care oricare dintre noi. Pentru a-mi câștiga banii de buzunar, lucrez la o redacție din Oradea. Sunt fost student Eramus, o formă de viață dependentă de cafea, de cărți și de muzică bună. Sunt editor fondator al Asociației Jurnalul Milenial, proiectul meu de suflet. Întotdeauna am să iubesc să scriu și să citesc, dar și să explorez lumea. Orice ar fi, mereu mă gândesc că nimic nu este imposibil.