Dincolo de ce poți simți de Valentine’s Day

dincolo de ce poți simți

Valentine’s Day este o zi despre aprecierea și sărbătorirea emoției de dragoste și a partenerului/partenerei. Însă, pentru mulți oameni – atât singuri, cât și în relații- această zi este una cu multe emoții negative sau poate doar cu indiferență. Acest lucru nu este rău, cum nu este rău nici să aștepți cu nerăbdare această zi. Până la urmă este doar o zi a cărei importanță o definești tu. Totuși, postările super romantice de pe diversele platforme de socializare nu ajută să ieși din confuzie. dincolo de ce poți simți

În cazul în care ești într-o relație, dar această zi îți cauzează stres emoțional, sau poate chiar o „urăști”, este important să recunoști și să discuți despre asta cu partenerul tău.

Chiar dacă ideea din spatele sărbătorii nu îți place, această zi, ca oricare alta, este o oportunitate de a oferi persoanei dragi afecțiune, admirație și să vă simțiți bine. Aceeași ocazie ți-o oferă și pentru ca tu să primești aceleași ”daruri” emoționale.

Pe lângă asta, este important să nu lași această neplăcere cauzată de această sărbătoare și de postările încărcate pe social media să strice această zi.

Chiar dacă partenerului tău nu îi place această zi, e posibil să își dorească să primească atenție din partea ta. Iar dacă lui îi place și ție nu, sau invers, este important să ajungeți la un compromis, unde nevoile reciproce să fie satisfăcute. De exemplu, în loc să vă luați cadouri, petreceți o zi împreună în care faceți ceva ce vă place (amândurora). Pe lângă asta, este posibil ca în trecut să fi simțit indiferență sau aversiune față de Valentine’s Day, însă acum să se fi schimbat acest lucru.

Acceptă această schimbare și discută cu partenerul tău/partenera ta. Este absolut normal să ți se modifice părerile și sentimentele tale față de această zi (sau de orice alt lucru). Oamenii se transformă, din multe puncte de vedere, de-a lungul timpului. dincolo de ce poți simți

dincolo de ce poți simți
Am un mesaj și pentru cei care nu sunt într-o relație și această zi le cauzează un disconfort.

Este important să recunoști și să accepți că te simți așa. Fii îngăduitor cu tine! Dacă te simți în stare, încearcă să analizezi ce emoții te cuprind și ce gânduri stau în spatele acestei neplăceri cauzate de această zi. Dacă nu te simți pregătit să te confrunți cu acestea, încearcă să te conectezi cu prietenii sau cu familia. Faceți ceva amuzant sau plăcut, poate chiar o excursie de o zi. Până la urmă, toate relațiile au la bază iubire și afecțiune. În plus, există foarte mulți oameni care se simt ca tine, nu ești singur(ă) în starea asta.

O altă opțiune poate fi să încerci o activitate solitară care îți cauzează plăcere, un hobby, să asculți muzică, să citești, să creezi ceva. Lasă-ți creativitatea să zboare. Încearcă să stai departe de social media în această zi sau profită de ea ca să creezi relații noi, să socializezi cu oameni la fel ca tine.

Cel mai important lucru, însă, indiferent dacă ești în relație sau nu, dacă te bucură Valentine’s Day sau nu, este un principiu simplu.

Apreciază toate relațiile pe care le ai și fii recunoscător/recunoscătoare pentru oamenii din viața ta. Nu compara viața ta sau relația ta cu ceilalți! Fiecare crește în ritmul lui, fiecare persoană întâlnește oameni importanți la momente diferite ale vieții ei. Bucură-te de prezent și speră pentru perioade mai bune. Viața nu este o competiție față de ceilalți oameni, ci reprezintă o călătorie alături de ei. Iar iubirea este… iubire, în orice formă ar fi ea. Merită să fie sărbătorită zilnic.


Te invităm să citești și alte articole scrise de psiholog clinician, Renata Sandor.

Îți dorești să fii la curent cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.