Fallout New Vegas: game review

Fallout New Vegas

Introducere

Dacă ați auzit de seria Fallout probabil ați auzit de Fallout New Vegas. Am petrecut perioade de timp obscene în acest joc deoarece jocul este foarte fun. Elementele RPG care te lasă să ai libertatea totală asupra caracterului pe care îl ai și povestea cu personaje memorabile fac din acest joc o experiență de cel puțin 50 de ore.

„Patrolling the Mojave almost makes you wish for a nuclear winter”

Gameplay

La început de joc poți să îți alegi ce fel de caracter o să ai. Ai acces la unele atribute cum ar fi Luck, Endurance, Perception etc. care îți influențează stilul de joc. De exemplu, dacă faci multe puncte în „Luck” poți să ai mai mult noroc în jocurile de noroc; atunci când tragi cu arma ai șanse mai mari să dai critică și să dai mai mult damage. Îmi place să maxez norocul, indiferent de ce caracter, joc deoarece poți să faci o grămadă de bani în Vegas, pariind la slot machines sau jucând blackjack, ceea ce e foarte util și cool.

Charisma e cel mai inutil stat. Deși e folositor să fii un om carismatic în joc, scăpând din situații periculoase, folosind o gură de aur, Charisma nu te ajută atât de mult ca alte stat-uri. În rest, puteți să alegeți statusurile în funcție de ce stil de joc vrei să ai. Puteți să jucați ca un asasin și să vă strecurați pe lângă inamici omorându-i de aproape sau la distanță maxând Sneak.

Există multe opțiuni de a vă construi caracterul și îmi place mult varietatea prezentată în joc. Fallout New Vegas

Acest joc folosește mult pistoale și arme energetice. Există arme unice care se pot lua din diferite misiuni și se pot, în general, modifica. În joc gloanțele sunt cam rare așa că e bine să păstrezi diferite arme la tine.

Un sistem foarte interesant care face jocul Fallout unic este V.A.T.S. Când apeși V și un inamic e în apropiere timpul se oprește și poți lovi o parte a corpului cu arma sau cu o macetă de exemplu. În funcție de ce împuști și ce skill-uri folosești, ai o sanșă de a lovi o parte a corpului. Uneori poți să tragi cu un sniper de două ori în cap sau să lovești mai mulți inamici deodată. Mi se pare un sistem foarte folositor în combat și face jocul foarte intens.

Inamicii sunt duri la început și sunt de o varietate mare: Deathclaws, zombie, mutanți, geekos, insecte etc. La începutul jocului e bine să fie evitați cât de mult posibil dacă nu aveți echipamentul potrivit.

O parte mare a jocului este dialogul copios care te lasă să ai mai multe alegeri. Fallout New Vegas

Poți să convingi personajele să facă lucruri pentru tine având „speech” mare. Ai posibilitatea de a speria personaje, de a le convinge să facă ce nu vrea. În general, misiunile sunt bine scrise și deciziile sunt nuanțate.

Jocul mai prezintă și posibilitatea de a avea un partener. Asta ușurează mult lucrurile. Pe lângă că sunt acolo să te ajute sau să te apare în luptă, ei reprezintă și o parte din poveste. Fiecare are o misiune specială în care afli detalii despre viața personajului. Pe lângă asta partenerul tău poate comenta la evenimente ce s-au întâmplat în Wasteland sau chiar poate să plece dacă faci alegeri pe care le consideră imorale ceea ce face jocul mult mai complex și nuanțat.

Grafica jocului nu este extradionară, nici macăr pentru timpul în care a apărut, dar ideile stilistice și locațiile variate compensează cu viziunea artistică.

Există câteva buguri în joc care pot strica experiența, de aceea vă recomand să folosiți cât se poate de mult opțiunea de save.

Poveste Fallout New Vegas

Jocul începe foarte slow din păcate. La început probabil o să împuști doar gândaci și o să afli povestea orașului Goodsprings.

Ne aflăm în Mojave Wasteland, 200 de ani după ce bombele au căzut și au lăsat lumea într-un haos total. Unele facțiuni și-au revenit și au făcut triburi și orașe și e incitant să afli ce s-a întamplat cu lumea după apocalipsă. Zona de tutorial arăta foarte bine conflictul central al jocului NCR vs LEGION, și multe personaje au dialoguri interesante deci e bine să explorezi. Ești un curier care a fost impușcat deoarece ai livrat un obiect misterios „The platinum chip”.

Acest obiect este după furat de Benny, iar tu personajul îl urmărești pentru a afla răspunsurile. Ai multe alegeri de făcut în joc și poți să te alături multor facțiuni pe drum.

NCR și Legion sunt cele mai mari și sunt la centrul acțiuni.

Jocul are o poveste foarte lungă și personajele impresionează prin diversitatea lor. În joc există persoane care cred că ar trebui imperiul roman să revină crucificând infractori și făcând sclavi în numele lui Cezar. Există magnați care conduc un nou oraș asemănător lui Las Vegas. Lumea este vie și interesantă și explorarea ei este dinamică. De multe ori am descoperit poveste despre joc accesând un calculator sau întâlnindu-mă cu alte personaje în locuri în care nu am mai fost. Din punctul ăsta de vedere e cel mai bun Fallout. Greutatea deciziilor pe care trebuie să le faci, personajele interesante și conflictul central îți dau un obiectiv central, dar și mult loc de explorare.

Părere finală Fallout New Vegas

Fallout New Vegas este un joc incredibil. Gameplay-ul, elementele de roleplay solide și povestea solidifică o experiență unică. În afară de unele buguri care apar din cauza timpului scurt de developement, New Vegas ne arată că RPG-urile pot fi făcute bine. Dacă vă plac jocurile RPG cu un accent mare pe acțiunea first person shooter trebuie să incercați acest joc.


Îți dorești să mai citești review-uri scrise de noi? Te invităm să arunci un ochi aici.

Vrei să fii la zi cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.