Funky crafts by Roxanne: totul este o relaxare pentru mine

funcky crafts by roxanne

Lucrul manual în zilele noastre este practicat de tot mai puține persoane. Datorită acestui fapt, chiar și prețurile acestor produse handmade sau locale cresc. De ce este normal să crească? Datorită faptului că, până la urmă, clientul ajunge să plătească timpul și efortul comerciantului mai mult decât produsul în sine. Roxana, fondatoarea unei mici afaceri, Funcky crafts by Roxanne explică în interviul de mai jos procesul de creare și vânzare-cumpărare a diferitelor produse concepute de ea.

Din ce material sunt concepute piesele cu care realizați articolele de împodobit?

Materialele folosite de mine sunt diverse. Cel mai mult folosesc mărgele termoadezive, de 5 mm în diametru, materiale de lemn, crengi, felii de lemn tăiate de oamenii buni la suflet din satul din care ne-am mutat de curând, culori acrilice, fundițe, sfoară, etc. funcky crafts by roxanne
Zona de depozitare a materialelor de crafting ocupă o mare parte din casă, dar aceasta este o altă poveste.

 

funcky crafts by roxanne

 

De unde vă achiziționați aceste materiale și cât de dificil este să le procurați?

Materialele le procur de obicei de la librării, magazine cu specific de crafting și handmade. Mărgelele termoadevize sunt de la Ikea (când locuiam în București) sau dintr-un sat limitrof orașului Târgu Mureș, acum că ne-am mutat în proximitatea acestui oraș. Nu este dificil să procur materialele din masă lemnoasă. Dimpotrivă, este chiar funny să merg în grădini și să caut crengi mai interesante, inedite, să le tai și să concep ceva simpatic.

 

funcky crafts by roxanne

 

Care este procesul de realizare a unui element?

Pentru realizarea unui produs din mărgele termoadezive procesul este puuuțin mai complex.
Încep prin a mă gandi la modelul solicitat în pixeli. Aleg culorile dintr-o varietate destul de complexă de culori (52 de culori amestecate), îmi aleg plăcuțele de lucru (forme de hexagon, patrat, cerc) în funcție de modelul solicitat.
Încep să creez modelul în oglindă (aka pe spatele modelului) iar când e gata, lipesc piesele cu bandă adezivă. Întorc modelul și ulterior cu hârtie de calc sau orice tip de hârtie prin care trece căldura, lipesc piesele cu un fier de calcat sau presă. funcky crafts by roxanne

 

funcky crafts

 

Pe baza căror criterii stabiliți prețul final?

Prețul unui produs îl stabilesc în funcție de materialele folosite, timpul de lucru și complexitatea produsului final.

Care sunt cele mai ample modele pe care le-ați confecționat vreodată?

Cel mai amplu model realizat a fost un copac al vieții de dimensiunea unei foi A3. Mi-a luat ca timp de lucru aproximativ 2 săptămâni, unde am folosit cam 5000 de mărgele.

Am mai realizat obiecte decorative pentru camerele copiilor destul de complexe. Dacă fac lucrurile cu drag și fără un deadline, sub presiune, totul este o relaxare pentru mine. funcky crafts by roxanne

 

funcky crafts

 

În momentul în care doriți să realizați diferite modele noi, care este sursa de inspirație la care apelați?

Surse de inspirație sunt persoanele care îmi solicită diverse produse. De obicei, creez ceea ce mi se solicită. De cele mai multe ori orice personaje de desene animate și obiecte din natură sunt sursă de inspirație.

 

crafts
Care a fost, până acum, cel mai dificil model pe care l-ați făcut?

Nu pot spune că modelele au fost dificile, doar complexe, fiind nevoie de multe mărgele, prin urmare realizarea acestora a necesitat mai mult timp.

funcky crafts by roxanne
Cum reușiți să vă împărțiți timpul între viața de zi cu zi și momentele de creație?

Fiind deocamdată doar un hobby, nu un job full time, timpul alocat lucrului manual este undeva la 2 – 4 ore pe săptămână. Uneori mai mult dacă primesc diverse comenzi și știu că nu m-aș încadra până la data dorită de client.

 

funcky crafts by roxanne
Care este viziunea pe care o aveți pe viitor?

Pe viitor mi-aș dori să dezvolt acest hobby în ceva mai mare și de ce nu, poate să mă fac remarcată cu produsele făcute.
Nu puteam să nu las totuși o poză specifică sezonului.
Fuuuulgișori!

 

crafts

 


Ți-a plăcut acest articol și îți dorești să citești și alte articole care au în prim plan bussines-uri? Te invităm să arunci un ochi la articolele din categoria Bussines.

Vrei să fii la curent cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook și Instagram.

La 21 de ani, lucrez ca reporter la o redacție din Oradea. Fost student Erasmus, practicant în pedagogie, editor fondator al Jurnalului Milenial, un overthinker înrăit, mă străduiesc întotdeauna să văd partea plină a paharului. Când simt că lumea reală mă sufocă mă refugiez în cărți și muzică. Iubesc viața pe care o am :)