Taberele studențești vor fi organizate în 2021. Completează cererea și participă!

tabere studențești

În 18 mai, domnul Carol- Eduard Novak a confirmat desfășurarea Programului Național de Tabere Studențești. În data de 9 iulie, domnul Novak a anunțat că se vor aloca 2,5 milioane de lei acestui program. Tabere studențești

”Continuând demersurile în acest sens, în data de 8 martie 2021 reprezentanţii ANOSR s-au întâlnit în cadru oficial cu Ministrul Tineretului şi Sportului. Întâlnire în cadrul căreia MTS s-a angajat la evaluarea posibilităţii de implementare a Programului Naţional de Tabere Studenţeşti în luna mai; taberele organizându-se dacă situaţia o permite în urma acestei analize.

ANOSR a trimis MTS şi conducerii Guvernului României o sesizare prin care a dorit să clarifice faptul că organizarea taberelor studenţeşti nu este o chestiune de oportunitate, la latitudinea autorităţii. Aceasta este o obligaţie legală în sarcina MTS. Având în vedere relaxarea restricţiilor, este de natura evidenţei că taberele studenţeşti se pot organiza. În momentul de față, nu sunt limitări de natură să scutească ministerul de respectarea acestei obligaţii”, conform ANSOR, DC News.

Casele de cultură ale studenților și universitățile au obligația de a anunța și selecta studenții participanți, ținând cont de dispoziții. Prin raportare la HG 322/2019, ce are în vedere costuri de cazare și masă, aproximativ 3300 de studenți ar putea participa. Durata acestor tabere este de 5 zile. În cazul în care sunt mai mulți studenți care își doresc să participe, ANSOR va solicita mărirea disponibilității locurilor.

Metodologia și modelul de cerere pentru înscrierea în aceste tabere se găsesc aici.

La oricare facultate trebuie să aveți posibilitatea de a vă depune cererea pentru înscrierea în aceste tabere.


Viitor student și ai nevoie de îndrumare? Te invităm să arunci un ochi la articolele din categoria Studenția în România.

Vrei să fii la curent cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook și Instagram.

La 21 de ani, lucrez ca reporter la o redacție din Oradea. Fost student Erasmus, practicant în pedagogie, editor fondator al Jurnalului Milenial, un overthinker înrăit, mă străduiesc întotdeauna să văd partea plină a paharului. Când simt că lumea reală mă sufocă mă refugiez în cărți și muzică. Iubesc viața pe care o am :)