Instinct criminal de Thomas Enger- recenzie

instinct criminal

Titlu: Instinct criminal

Autor: Thomas Enger

Editura: Tritonic

Nr. Pagini: 360

Colecția: Mystery & Thriller

Vorbim azi despre un roman polițist scris de un autor norvegian. Acesta este un roman destul de dur datorită subiectului pe care îl abordează – uciderea unor adolescenți. instinct criminal

O dublă crimă se petrece în Fredheim, iar suspectul principal este un tânăr în vârstă de 17 ani. În urma unui concert organizat la liceul pe care îl frecventau, Mari și Johannes sunt uciși cu sânge rece, însă nimeni nu înțelege de ce. Ce legătură are Even, fostul iubit al lui Mari și totodată un elev popular al liceului, cu această întâmplare? Evenimentele sunt dinamice, schimbătoare, presărate cu răsturnări de situație. Astfel, nu vei fi niciodată sigur de adevărata identitate a criminalului. Atmosfera este una întunecată, perfectă pentru acest tip de roman și totodată pentru iubitorii acestui gen literar. instinct criminal

Autorul nu se axează numai pe Even cel din prezent, ci și pe relația pe care a construit-o cu mama și fratele său de-a lungul timpului.

 

instinct criminal

 

Cred că acesta este aspectul pe care eu îl apreciez la o carte de acest gen: să cunosc cu adevărat personajele și contextul în care ajung ele să se dezvolte. De asemenea, personajele sunt construite și definite în mod individual. Astfel noi, cititorii, să ne putem face o idee completă despre adevăratul criminal și despre cei ce nu sunt vinovați.

Am rămas impresionată de stilul de scriere al lui Thomas Enger . Are un mod aparte de a împleti trecutul cu prezentul, jucându-se cu mintea cititorului. De-a lungul cărții, am urmărit destul de multe piste, astfel încât nu am putut fi în totalitate sigură de adevăratul criminal.

Recomand cartea dacă sunteți în căutarea unei scrieri captivante, cu personaje frumos construite și cu răsturnări de situație. Cu toate acestea, nu aș recomanda cartea persoanelor ce care au vârsta sub 18 ani deoarece conține scene dure, ce ar putea avea un impact puternic asupra cititorului. ,,Instinct criminal’’ a primit din partea mea 4/5 steluțe și pot spune că este una dintre cărțile mele preferate ale genului thriller. Sper ca cei de la Tritonic să mai publice ceva de la Thomas Enger deoarece stilul său de scriere m-a convins.


Îți dorești să mai citești recenzia cărți „O numărătoare inversă” de Emilia Toma? Atunci te invităm să citești acest articol.

Vrei să fii la zi cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.