Ioana Puiu: „Am vrut să mă diferențiez prin culoare și totodată naturalețe”

Ioana Puiu

Deseori când cineva spune „influencer” ne gândim la acei oameni de pe Instagram și Facebook care fac bani necinstiți. De ce? Pentru că mulți dintre noi (spun asta pentru că nici eu nu am habar 100%), nu știm cum este de fapt să fii influencer. Ioana Puiu este una dintre multele persoane care merită toată admirația pentru eforturile ei depuse în online. Ea nu este o orice entitate de pe rețelele de socializare; ea este dovada că în orice domeniu, creativitatea este mai presus decât o existență „influencericească”.

Când a început pasiunea ta pentru fotografie și cum ai dezvoltat-o? Ioana Puiu

Pasiunea mea a început din timpul masterului de Producție Audio Video. Pe atunci am studiat tot ce presupune Adobe și am avut o groază de cursuri practice care mi-au deschis apetitul spre editare foto/video. Însă, cei doi ani nu au fost suficienți… După, am continuat studiul individual care a presupus multe ore de editare/perfecționare.
Ioana Puiu

Ce te-a atras la Instagram pentru a-l alege ca platformă unde să îți desfășori activitatea?

Mi s-a părut cea mai vizuală platformă. Practic, tot feed-ul poate fi aranjat astfel încât să fie de impact pentru persoanele care interacționează cu ceea ce postez. M-a intrigat și totodată m-a provocat.
Ioana Puiu

Ce înseamnă pentru tine fotografia, editarea și comunitatea de pe Instagram?

Sunt trei lucruri distincte. Fotografia presupune un concept pe care de cele mai multe ori îl caut ore întregi. Conceptul vine la pachet cu recuzita (ținuta, background, lumini etc.). După care editarea în sine reprezintă cel mai relaxant și mai plăcut pas. Efectiv las imaginația să zburde și poza de la care pornesc este planșa mea de lucru. Colorez, adaug elemente și într-un final apare basmul :).
Comunitatea este cheia fără de care nu aș putea să continui. Este sursa mea de energie zilnică. Chiar dacă investesc mult să răspund tuturor… o fac întotdeauna cu drag pentru că știu că oferind răspunsuri, oamenii se vor întoarce către mine. Ioana Puiu
Ioana Puiu
Sunt zile în care ai renunța la activitatea ta doar pentru că primești feedback negativ sau te focusezi mai mult pe cele pozitive, astfel încât cele negative devin aproape nesemnificative?
Din fericire nu am avut parte de feedback negativ. Au fost prea puține persoane care și-au exprimat opinia într-un mod care ar fi putut să mă afecteze. De regulă, nu mă focusez pe frustrările altor persoane. În schimb… iau pauză la un anumit interval de timp pentru că investesc multă energie/pasiune în ceea ce fac și devine epuizant.
Ioana Puiu

Care au fost țelurile tale când ai pornit la drum cu acest cont de fotografie creativă și inspirațională?

Sincer? Mi-am dorit foarte mult să las ceva în urmă. Să fiu o prezență care să trezescă emoție/bucurie și originalitate. Am vrut să mă diferențiez prin culoare și totodată naturalețe. Iar mai presus de toate, mi-am propus să mă apropii de oamenii care mă urmăresc.
Ioana Puiu
De unde îți „procuri” pozitivitatea cu care luminezi fiecare zi a urmăritorilor tăi și inspirația pentru a edita pozele?

Nici eu nu știu.La început mă inspiram de pe Pinterest sau de la diverse conturi din afara României, însă pe parcurs mi-am creat propriul stil și ideile vin foarte natural. Fie că mă folosesc de elemente precum flori, căni, dulciuri, fie că mă duc în direcția pozelor Disney sau cu prințese.

 

Ioana Puiu

Care sunt pozele, reel-urile și campaniile de care ești cea mai mândră și le-ai repeta oricând dacă ar fi cazul?
Cele mai apropiate de sufletul meu sunt campaniile cu Pandora și L’oreal. M-am îndrăgostit la propriu de oamenii din spate și de faptul că au încredere în stilul și creativitatea mea… motiv pentru care dau 100% totul pentru ca proiectele să iasă bine.
Ioana Puiu
Te urmăresc de foarte mult timp și nu există zi în care să nu mă uit la postările/story-urile tale. De fiecare dată când postezi ceva faci un „before” și „after” al pozelor, amintind și programele pe care le folosești. Care program ți se pare cel mai greu?
Mulțumesc <3 mă bucură să aud asta. Cel mai greu mi se pare photoshop-ul de aceea îl folosesc destul de rar. De regulă, mă axez pe Snapseed, Lightroom, Facetune și Picsart.
Ioana Puiu

Care sunt lucrurile/persoanele fără de care nu îți imaginezi că ai putea trăi? Ioana Puiu

Lucruri..hmm. Nu cred că aș putea sa trăiesc fără oglindă (și am stat destul de mult să mă gândesc ce să-ți răspund). Poate pare superficial, însă nu aș putea să nu mă privesc, să nu știu cum arăt și ce transmit în jurul meu.
Cât despre ființe/persoane..nu aș putea să trăiesc fără liniștea pe care o am acasă, lângă persoana iubită.

Ți-a atras atenția creativitatea și originalitatea Ioanei și ai vrea să o urmărești? O găsești pe Instagram!
Ai mai dori să citești interviurile din noastre? Te invităm să citești interviul Damei de Treflă!
Fii la curent cu activitatea noastră și urmărește-ne pe Facebook și pe Instagram pentru a afla mai multe despre viața de stundet.
La 21 de ani, lucrez ca reporter la o redacție din Oradea. Fost student Erasmus, practicant în pedagogie, editor fondator al Jurnalului Milenial, un overthinker înrăit, mă străduiesc întotdeauna să văd partea plină a paharului. Când simt că lumea reală mă sufocă mă refugiez în cărți și muzică. Iubesc viața pe care o am :)