Metal gear solid V: game review

metal gear solid v

Hello gamers! Am început o nouă serie de reviews pentru jocuri care ne place să le jucăm în echipa Milenial. Metal gear solid V

Introducere

Metal gear solid este o franciză complexă în care multe teme deosebite se îmbină pentru a realiza un joc unic cu multe perspective. Povestea complexă, umorul carismatic și acțiunea caracteristică filmelor de acțiune din Hollywood a cimentat seria într-un clasic.

Deși seria a primit o receptive pozitive, Metal gear solid V e cel mai controversat joc din serie. Aș spune că deși nu e cel mai bun joc din franciză din punct de vedere al poveștii, jocul rămâne solid și astăzi. Multele dintre temele jocului m-au impresionat, iar gameplay-ul oferă satisfacție maximă pentru oamenii care apreciază jocurile stealth.

Gameplay Metal gear solid V

Jocul este în mare parte bazat pe stealth și oferă o varietate de unelte utile. Poți să tranquilizezi soldați, să îi lovești cu o mână robotică sau să îți chemi un sniper care să te ajute atunci când ești descoperit de inamici. Totodată misiunile oferă scorul pe cât de repede poți să termini misiunea. Deci, dacă îți dorești să te duci în baza inamică cu elicopterul și să împuști pe toată lumea poți obține scorul maxim în unele misiuni.

Multe dintre misiuni au moduri unice de a fi completate și foarte amuzante.

Eu am completat fiecare misiune de 3 ori. Prima dată pentru a observa terenul, a doua oară pentru a obține scorul maxim și a treia oară pentru a completa obiectivele bonus. Obiectivele bonus îs fun uneori, deși devin repetitive după ce ai câteva ore în joc.

Sistemul Fulton îți permite să capturezi soldați, vehicule și animale pentru baza ta pentru ați construi propria forță militară cu arme, resurse sau chiar tancuri. E amuzant să te duci într-o bază inamică și să furi tot ce vezi în față până nu mai rămâne nimic.

Multe dintre arme se pot îmbunătății oferind mai multe avantaje. Poți de exemplu, să ai un sniper cu silencer care poate adormi inamicii de la distanță sau o grenadă care adoarme inamici. Pe lângă asta, au un simț acut al vederi și o să te recunoască dacă e ziua și nu te ascunzi lângă teren sau pietrișuri.

arme

De obicei, spre finalul jocului, inamicii o să poarte măști de gaz sau scuturi, în funcție de ce tactici folosești făcând jocul mai greu.

Aș spune că misiunile jocului sunt foarte bine gândite; am fost frustrat doar la misiunile în care să mergi stealth nu a mai fost o opțiune viabilă. Din pacăte, misiunile în care trebuie să omori soldați supranaturali și o grămadă de tancuri nu sunt atât de fun. O excepție la misiunile de combat este Sahelantrepus- boss-ul final al jocului care are mecanici interesante și care e challenging de bătut.

robot

Am petrecut 40 de ore pe joc și chiar nu am regretat timpul petrecut. E ca și o simulare a unui câmp de luptă deseori, iar orice lucru poate escala rapid.

Soundtrack Metal gear solid V

În ansamblu muzica este bună. Povestea jocului se desfășoară în ani 80 și multe dintre melodii aparțin trupelor celebre de atunci ca și Asia, A-ha sau David Bowie. Multe dintre melodii sunt alese datorită mesajului și mă bucur că muzica este folosită pentru a transmite o parte din poveste.

Povestea jocului

Dacă nu ați mai jucat niciun Metal gear din franciză, unele personaje probabil nu o să fie cunoscute. Dar e în regulă deoarece jocul încearcă de multe ori să explice evenimente din trecut. Personajele reacționează la ele acum prin audio tapes.

Povestea explorează teme serioase despre război.

Cum e să îți vezi camarazi uciși, copii cu arme luptând într-un război pe care nu îl înțeleg; supraviețuitorii războiului care sunt nevoiți să își abandoneze limba și identitatea. Războiul din Afghanistan, arme nucleare și biologice ce rănesc populații întregi. Povestea excelează în momente emoționante care te fac să te întrebi de moralitatea personajelor precum și de natura războiului. Am apreciat efortul poveștii de a introduce personaje supranaturale într-un spațiu atât de realist. Face jocul să pară straniu și îi oferă elemente horror ce mențin suspansul.

Problema cu povestea jocului este faptul că inevitabil el nu are un sfârșit.

Se spune că ar fi trebuit să fie un al treilea capitol care să încheie firele narative. Datorită conflictului dintre Kojima (creatorul seriei) și Konami (compania) , nu a fost putut fi realizat. Nu știm ce se întâmplă cu Big Boss și nu aflăm cum ajunge să înființeze outer heaven (metal gear solid 1). Nu aflăm ce s-a întâmplat cu Eli. Nu există un climax al acțiunii și toată povestea se termină abrupt.

Povestea se termină pe o notă abruptă. Cu toate astea, e o poveste ce merită explorată pentru temele de război și pentru elementele supranaturale.

 

Părere finală

Metal gear solid V este un joc solid care oferă multe dintre elementele ce mi le-am dorit mereu într-un joc stealth. Recomand acest joc, deși povestea nu oferă multor fani ce și-au dorit deoarece gameplay-ul este variat , fun și satisfăcător.


Îți dorești să mai citești articole scrise de noi? Te invităm să citești și alte articole scrise de noi.

Vrei să fii la zi cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.