MI arte accessories: tema creațiior este în concordanță cu anotimpul

Mi arte accessories

MI arte accessories este o mică afacere înființată de două surori, în județul Iași: Maria și Ioana Olariu. Argila polimerică este folosită ca element esențial în confecționarea cerceiilor cu diferite modele. Surorile Olariu au ca metodă principală de promovare și vânzare a bijuteriilor platforma Instagram, unde se mândresc cu peste o mie de urmăritori.

Întrebări generale

O întrebare care poate părea banală, dar consider că poate spune cititorilor multe despre voi, atât din punct de vedere artistic, cât și din punct de vedere al personalității fiecăreia:

Care este culoarea preferată a fiecăreia dintre voi?

Nuanțele preferate ale Mariei sunt verde mentă și lila, iar ale Ioanei galben pastelat (ceea ce este o ironie, deoarece va realizat un singur model de cercei în acest ton) și roz pastelat.

 

Mi arte accessories

 

Sunteți Ioana și Maria, surori unite prin același nume de familie, Olariu (nume foarte artistic, de altfel). Ar fi greșit din partea noastră să credem că această latură artistică e des întâlnită în rândul membrilor familiei voastre? Sau sunteți o excepție?

Ne putem considera o excepție, întrucât nu mai avem în familie membri cu înclinație spre această nișă a artei. Însă, vă putem asigura că primim toată susținerea necesară din partea lor (atât financiară, căci suntem la început de drum, cât și morală) și suntem extrem de recunoscătoare lor. L-am putea, însă, menționa pe tatăl nostru, care este pasionat de colecționarea obiectelor de artă.

Cum ați descoperit pasiunea voastră pentru artă, pentru pictură și pentru lucrul manual?

Începutul drumului nostru este marcat de momentele din copilărie. Părinții ne-au înscris la cursuri de pictură în cadrul Palatului Copiilor unde am mers vreme de 12 ani. Inițial, fiind micuțe, nu am apreciat suficient de mult această oportunitate. Însă, ușor-ușor am prins curaj si drag de pictat și de lucrul manual. De atunci, acestea fac parte din activitățile zilnice din viața noastră.

 

Mi arte accessories

 

Care este inspirația fiecăreia? Un anumit artist sau o anumită artistă, frumusețea naturii sau coloritul vieții noastre?

În principiu, inspirația noastră se trage din natură (spre exemplu lumea florilor), dar și din elementele ce ne înconjoară în viața de zi cu zi. Ne place să explorăm cât mai mult și nu respingem niciun aspect care poate deveni o sursa de inspirație în procesul de creație. Mi arte accessories

Întrebări care vizează mi.arte_accessories

Cum a început mi.arte_accessories?

Crearea de accesorii handmade a început în martie 2021. Maria a încercat realizarea unor mărțișoare pentru cei apropiați dintr-un aluat făcut în casă (din ingrediente precum făină și sare). Apoi a apărut ideea de bijuterii, moment în care a descoperit lutul polimeric ale cărui secrete le-a împărtășit cu Ioana. Primii cercei realizați depășeau cu mult așteptările noastre. Fiind încurajate cu căldură de către părinți, am decis lansarea unei pagini de Instagram unde ne puteam împărtăși pasiunea noastră cu oamenii.

Ce presupune, mai exact, lucrul vostru manual? Puteți descrie procesul de creație?

La prima vedere, confecționarea cerceilor pare că necesită doar talent și pasiune pentru lucrul de mână; aceasta este constituită dintr-un șir mult mai lung de activități. Este un proces pe care l-am descoperit și noi pas cu pas de-a lungul timpului prin greșeli și documentare. Astfel, totul începe cu alegerea culorilor și amestecarea acestora până la combinarea lor și obținerea nuanțelor dorite. După modelarea propriu-zisă (care necesită multă răbdare, iar câteodată lucru în detaliu cu penseta) urmează introducerea la cuptor și pilirea marginilor. Iar apoi lăcuirea cu atenție a cerceilor cu pensule subțiri, deoarece fiecare greșeală poate pune în pericol rezultatul final. Procesul continuă cu prinderea acestora cu accesorii și punerea pe cartoane. În final, pozarea cercelușilor pentru a fi postați pe pagina de Instagram. Nu este de neglijat nici împachetatul în care punem suflet și adăugăm câte un detaliu frumos, precum fire de lavandă sau crenguțe de brad. Mi arte accessories

 

Mi arte

 

Dintre toate colecțiile create până acum, dintre care amintim Feminitate, Cosmos, Floricele, Fructe, inclusiv cea mai recentă, Halloween ș.a., care ar fi favorita voastră și de ce?

Colecția de Crăciun tocmai lansată este cea la care am lucrat cu cel mai mare drag. Suntem entuziasmate încă de mici de perioada Sărbătorilor, pe care o asociem cu timpul petrecut în familie, cu brazii împodobiți colorat și colindători. Inspirația a venit așadar din toate aceste elemente dragi nouă pe care le-am transfigurat în creațiile noastre și le-am pregătit pentru voi.

Există o colecție anume la care vă gândiți de ceva timp să o expuneți? Dacă da, care ar fi acestea?

O colecție la a cărei realizare ne gândim de ceva timp, însă este în așteptare din cauza timpului solicitat de școală și facultate, este una abstractă, a cărei intenție este de a oferi mici tablouri de purtat în ureche.

Sunteți două femei diferite, două persoane diferite, așadar se subînțelege faptul că și aveți gusturi diferite în artă și că lucrați diferit. Întrebarea mea ar fi următoarea: Ce apreciați cel mai mult la lucrul manual al fiecăreia?

De apreciat la Ioana este răbdarea pe care o are în realizarea cerceilor realizați cu detalii, lucru care se află în contradicție cu felul ei de a fi în viața de zi cu zi. Când vine vorba de Maria, ea apreciază ideile inovative pe care le expune în crearea cerceilor.

Există momente în care problemele care ar putea apărea între voi datorită gradului vostru de rudenie se strecoară și în momentele când lucrați împreună la accesorii?

Cu siguranță există! Fiind surori, ne tachinăm și câteodată ne supărăm una pe cealaltă (în general în privința împărțirii atribuțiilor legate de administrarea contului de Instagram). Însă, reușim să trecem rapid peste greutăți și să ne distrăm pe seama lor. Mi arte accessories

 

Mi arte

 

Cum decideți care să fie tema/stilul următoarelor accesorii? E un proces obositor și sâcâitor sau, din contră, rapid și fără prea multe probleme?

Până acum am reușit să ne înțelegem de fiecare dată pe acest subiect și nu a existat vreun moment de impas. Mereu ne ascultăm reciproc ideile și ne încurajăm, iar tema creațiior este, de obicei, în concordanță cu anotimpul.

Întrebări bonus (ceva mai jucăușe)

Puteți folosi trei cuvinte pentru a descrie arta fiecăreia dintre voi?

Ioana- detaliată, abstractă, elegantă
Maria- jucăușă, creativă, colorată

Pe pagină apare destul de des personajul Figaro. Va exista vreodată o colecție inspirată de prezența lui în timpul orelor voastre de lucru?

Până acum nu a existat vreo intenție în acest sens. Însă, întrebarea ne-a deschis interesul pentru un proiect viitor.

Figaro este al treilea membru al mi.arte_ accessories sau este doar un simplu „supervisor”?

Ar fi o jignire să îl considerăm pe Figaro un simplu supervisor, întrucât el este cel mai important membru. Ne ajută în promovarea cercelușilor și este prezent în toate etapele de creație.

 

Mi arte

– Articol scris de Mateea Michinici- Sauciuc


Ți-a plăcut acest articol și îți dorești să citești și alte articole care au în prim plan bussines-uri? Te invităm să arunci un ochi la articolele din categoria Bussines.

Vrei să fii la curent cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook și Instagram.