Moonlight jewelry: pentru femei bold and beautiful

Moonlight Jewelry

Moonlight Jewelry este un brand românesc care a pornit din pasiunea pentru bijuterii „de tot felul”. De la clasicele bijuterii din aur și argint în stil minimalist până la bijuteriile spectaculoase din pietre și cristale supradimensionate.
Moonlight Jewelry a pornit din dorința de a intra în sfera antreprenoriatului, dar nu doar. Îmi doream să adun mai multă experiență practică, de a înțelege mai concret ce înseamnă să crești un business și să îți cultivi în același timp pasiunea.
Fondatoarea businessului este Cristiana, însă cu un suport real din partea soțului ei, Valentin. Cristiana lucrează în prezent în banking, având experiența concretă pe zona de Business – Persoane Juridice.

 

Moonlight Jewelry
Sunflower Ring

 

Când ați început să confecționați bijuterii  business-ul?

Ideea de Moonlight Jewelry a pornit cu o zi înainte de Revelionul 2021, când am început să îmi schițez în Canva un logo. În acea seară nu aveam încă un plan de afaceri conturat, nu aveam furnizori, nu știam dacă le voi produce eu sau le voi importa. Nu știam nimic! Era doar una dintre viitoarele rezoluții pentru anul 2021 pentru care trebuia să încep să lupt cu scopul de a o îndeplini. Știam doar că vreau să îmbin pasiunea cu antreprenoriatul, voiam ceva care să mă scoată din zona de rutină a serviciului. Un loc de muncă puțin flexibil, însă cu destul de multe informații din zona antreprenoriatului.

 

Moonlight Jewelry

 

În februarie 2021, împreună cu soțul meu, am făcut primii pași către ONRC¹ pentru înființarea societății.

Din acel moment am considerat că visul prinde contur. În căutarea de bijuterii unice, însă totodată bijuterii care să inspire putere și eleganță, am ajuns să găsesc un producător de obiecte din pietre semiprețioase din Brazilia cu care colaborez și în prezent. Acesta ne ajută cu exploatarea, prelucrarea și producția de bijuteri în serii limitate, special pentru Moonlight Jewelry. Magazinul nostru online a devenit activ pe data de 13 iunie 2021 (numărul meu norocos ?), urmând și primele comenzi la câteva zile de la lansare.

 

Jewelry
Crystal Earrings

 

Pe baza căror criterii decideți care piatră prețioasă (semiprețioasă) se potrivește cu restul bijuteriei? 

Toate pietrele semiprețioase folosite provin din Brazilia (cuarț, turmalina, agata, geode, selenit, aquamarin, mookait, etc). De regulă, mergem pe bijuterii simple ca și creație. Pietrele semiprețioase le alegem și în functie de stocul furnizorului nostru.
Luând în considerare că acestea sunt pietre naturale, iar prelucrarea lor se face la nivel RAW (astfel se menține suprafața naturală a pietrei). Mergem pe ideea că fiecare piatră are unicitatea, culoarea și strălucirea ei aparte. Datorită acestor criterii specifice pietrei în sine, și nu neapărat a alegerii noastre, bijuteria Moonlight Jewelry devine deosebită și unică.

 

Moonlight
Fondator Moonlight Jewelry, Cristiana C.

 

De unde achiziționați pietrele prețioase (semiprețioase)? 

Pietrele provin din Brazilia. Toate pietrele folosite sunt alese manual, finisate prin prelucrare manuală.

Ce v-a inspirat în alegerea acestui nume pentru această afacere? 

Numele businessului a fost ales tot cu gândul la o altă pasiune a mea: cea de a studia cerul, indiferent că e înnorat sau senin (forma norilor, stelele, luna, apariția Perseidelor și tot felul de fenomene astronomice). De regulă urmăresc Fazele Lunii și îmi place să urmăresc Luna Plină. Iar combinația între lună și strălucirea pietrelor semiprețioase a dus la combinația de Moonlight.

Tips: când eram mică-mică, îmi plăcea să mă dau în leagănul din curte și să mă uit la nori. Și pentru că știam că Globul se învârte, credeam că norii stau tot timpul în aceeași poziție și că globul se mișcă pe lângă nori ?)

 

Moonlight
Starfall Collection

 

Cât timp îți ia să aduci în fața noastră o nouă bijuterie? 

Timpul de a aduce o nouă colecție de bijuterii este – din păcate – impus de către furnizorul nostru principal. De regulă, exploatarea și prelucrarea pietrelor, placarea bijuteriilor (cu aur sau argint) și asamblarea lor după indicațiile și schițele noastre poate dura și până la 45 zile.

Care sunt aspectele pe baza cărora stabiliți prețurile bijuteriilor? 

Conceptul de Moonlight Jewelry cuprinde, pe langa bijuteria în sine, și povestea clientului: de la comandă la livrarea și ambalajul comenzii.

 

Jewelry
Ambalaj personalizat Moonlight Jewelry

Fiind pietre naturale prelucrate manual, pretul de achiziție este ridicat, preț justificat de întreg ciclul de exploatare și de producție al pietrei. Din primele discuții cu furnizorul, o piatră poate trece prin mâna a 5 echipe diferite de oameni, respectiv: echipa de exploatare (minerii), echipa de prelucrare, zona de placare electrochimică, echipa de asamblare, zona de import. Doar până aici îți dai seama câți oameni implicați pentru a ajunge bijuteria în pregatirea de vânzare directă.

Din momentul în care bijuteria ajunge la noi, lucrăm la punerea ei în evidență prin marketing digital, ambalaj și experiența cumpărării. Ambalajul Moonlight Jewelry este unul gândit de noi, fiind personalizat pentru fiecare client printr-un mesaj și vine la pachet cu sfaturi de îngrijire a bijuteriei și trusă de îngrijire.

 

Moonlight
Ambalajul unic Moonlight Jewelry

 

Unde căutați inspirație pentru noile colecții? 

Nu ne orientăm dupa trenduri – pentru că astfel ar trebui să diminuăm bijuteriile noastre la stilul minimalist. De regulă ne gândim ce sezoane urmează și ne inspirăm foarte mult din natură. De exemplu, toamna trecută am lansat colecția From Dust to Shine unde ne-am inspirat din culorile și atmosfera toamnei. Iar ultima colecție lansată la finalul lunii noiembrie – Goddess of the Moon a fost dedicată iernii și, bineînțeles, lunii.

 

Moonlight Jewelry
From Dust to Shine Collection

 

Pozele postate pe Instagram au un caracter deosebit de creativ și în același timp modern. Cât de ușor/dificil este să creați conținut și să concepți o strategie de promovare al bijuteriilor? 

Tot ce înseamnă Moonlight Jewelry – de la concept, ambalaj, creație, marketing, fotografie – mă ocup personal. Soțul meu mă sprijină pe zona de contabilitate și strategii. El este mai calculat. Probabil că din cauza jobului din banking – eu am preferat să îmi reprim această abilitate în cadrul Moonlight Jewelry și să merg mai mult pe zona de creație artistică si conceptuală. În special pe tot ce ține de Social Media: Instagram, Facebook, Tik Tok, Website.

 

Moonlight Jewelry
Gold Goddess Earrings
Din păcate – partea de fotografie mi se pare cea mai grea.

Și nu din cauza lipsei de creativitate, ci prin faptul că încă nu mi-am făcut curajul de a mă implica și pe partea de imagine – de a mă expune pe mine personal în partea de fotografie. Astfel că fotografiile au fost realizate prin crearea de fundaluri care să scoată cât mai mult în evidență bijuteria și unicitatea ei. Dacă mi-aș învinge această „reticență” de a mă expune alături de bijuteriile Moonlight, partea de fotografie și creație ar fi mai ușoară. Sper ca această limitare să dispară în curând.

Care este valoarea sentimentală a acestei întreprinderi?

Valoarea sentimentală este mai presus decât valoarea businessului din punct de vedere financiar. Și asta datorită faptului că am ales acest cocktail între pasiune și antreprenoriat. Poate că zona de antreprenoriat se mai poate substitui cu un job, însă pasiunile nu se pot înlocui. Mai ales dacă dorești să cultivi acea pasiune constant.

 

Moonlight Jewelry
Titanium Bracelet

 


  1. ONRC- Oficiul Național al Registrului Comerțului

Ți-a plăcut acest articol și îți dorești să citești și alte articole care au în prim plan bussines-uri? Te invităm să arunci un ochi la articolele din categoria Bussines.

Vrei să fii la curent cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook și Instagram.

Am 22 de ani și duc o viață obișnuită, la fel care oricare dintre noi. Pentru a-mi câștiga banii de buzunar, lucrez la o redacție din Oradea. Sunt fost student Eramus, o formă de viață dependentă de cafea, de cărți și de muzică bună. Sunt editor fondator al Asociației Jurnalul Milenial, proiectul meu de suflet. Întotdeauna am să iubesc să scriu și să citesc, dar și să explorez lumea. Orice ar fi, mereu mă gândesc că nimic nu este imposibil.