Muzica vikingă: melodii pe care trebuie să le asculți

muzica vikinga

Introducere

Muzica populară nordică este o relaxare pentru mine. Fie că e combinată cu sunetul rigid al heavy metal-ului sau cu distorsionări electronice ea își păstrează originea. Versurile despre cultura nordică și despre război, instrumentele medievale precum și artiști talentați din industrie construiesc un gen de muzică unic care merită descoperit. muzica vikingă

Danheim

muzica vikinga

Danheim este un artist danez. Muzica lui în general are instrumente tribale combinate cu un sunet modern și electronic. Sunetele de animale, strigătele de luptă și vocale dure creează un ambient muzical misterios. Instrumente primitive ca Tagelharpa, lira și frame drums sunt editate digital într-un mod armonios cu celelalte elemente. Muzica lui este inspirată din legendele întunecate a nordului. Pe lângă că e un muzician versat are colaborări foarte bune și cu alți artiști, precum și o stație de radio numită Fimbul Radio. De multe ori ascult Fimbul Radio pentru a descoperi noi artiști în acest gen și mă bucur că un muzician bun respectă industria pentru a promova și alte trupe necunoscute.

Melodii pe care le recomand: Danheim – Ivar Revenge sau Danheim- Kala

Wardruna muzica vikingă

muzica vikinga

Wardruna este o trupă norvegiană de nordic folk. Muzica lor conține instrumente clasice ca și frame drums, flutes, kraviklyra și tagelharpe însă ei folosesc și instrumente neconvenționale cum ar fi pietre, copaci, apă și chiar torțe. Wardruna caută să aducă învățăturile poporului nordic cântând despre rune și despre edda nordică. Din punct de vedere vocal, Einar Selvik oferă o perfomanță cu note înalte într-un stil simplu și foarte plăcut. Ascultând Wardruna e ca și când ai face o lungă călătorie într-o pădure, fiind una cu natura. Descoperind catalogul  lor generos, pot spune că sunt o trupă care scoate în mod consistent melodii bune .

Albumele mele preferate: Rujnalord-Ragnarok și Rujnalord-Ygradasil

Melodii pe care le recomand: Wardruna–Voluspá și Wardruna- Skugge

Amon Amarth

muzica vikinga

Amon Amarth este o trupă de metal suedeză cu influențe din cultura nordică. Fiind parte din genul Death Metal, vocalele sunt dure, sunetul este nemăsurat și basul e tare. Sunetul extrem și vocalele dure sunt apreciate și inteligible. Din punct de vedere al versurilor, Amon Amarth reușește să scoată piese care spun o poveste. De exemplu, în Embrace the Endless Ocean se prezintă povestea unui tănăr viking care se scufundă în nava lui amintăndu-și de propria viață. În alte melodii se vorbește despre bătălia vikingilor cu englezi sau despre elemente mitologice precum ciocanul lui Thor. Trupa a devenit mainstream având 10 albume și fiind destul de populară, o față consistentă în scena death metal. muzica vikingă

Albume favorite: Jomsviking, Twilight of the Thunder God, Berseke

Melodii pe care le recomand: Amon Amarth – Guardians Of Asgaard și Amon Amarth – Raven’s Flight

Gealdýr

Gealdýr este un proiect muzical folk nordic creat de către Jonathan Barendsma. Folosind instrumente clasice ca și lira, chitara acustică și instrumente digitalizate, Gealdýr are un sunet calm și familiar. Cea mai puternică componentă este interpretarea vocală, curată și ambiantă, uneori în contrast cu unele vocale rigide. Asemenea celorlalte trupe menționate mai sus, Gealdýr se inspiră din personaje mitologice cum ar fi Loki, Ymir sau locații mitologice ca și Yggrasil. Avănd o ambiență instrumentală puternică precum și o voce capabilă, Gealdýr merită ascultat.

Albume favorite: Eptir Ragnarök și Sol

Melodii pe care le recomand: Gealdýr – Jörmungandr și Gealdýr – Loki

Skálmöld muzica vikingă

muzica vikinga

Skálmöld este o trupă islandică de Viking Metal formată în 2009. Muzica lor combină instumente tradiționale islandice cu muzica heavy metal. În general, execuția lor vocală este diversă având de obicei un sunet mai dur împreună cu riff-uri de chitară. Versurile lor în islandeză ilustrează legende și lupte vikinge. Trupa oferă o gamă interesantă de melodii care ilustrează o tentă veselă, împreună cu riff-uri nautice.

Albume favorite:  Börn Loka, Með vættum și Vögguvísur Yggdrasils

Melodii pe care le recomand:  Skálmöld – Gleipnir și Skálmöld – Að Vetri


Vrei să asculți muzică nu șții ce? Te invităm să arunci un ochi aici.

Vrei să fii la zi cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.