Norina Drujescu: am fost întotdeauna îndrăgostită de scris

Norina Drujescu

De obicei, încep interviurile spunând în câteva cuvinte cine este persoana despre care scriu. Cine e, de unde e, cum am găsit-o și realizări. De data aceasta am decis să încep altfel. Am cunoscut-o pe Norina Drujescu într-un mod foarte neașteptat: când recrutam voluntari. M-a fascinat în primul și primul rând faptul că are 28 de ani și totuși vrea să lucreze cu mine. Era un paradox pentru mine, dar pe care l-am acceptat cu drag. În definitiv, pot învăța doar dacă accept provocările, iar Norina era unul dintre ele. De ce? Pentru că nu știam cum vom reuși noi să interacționăm fără să ne rupem în bătaie. Iat-o acum, la un interviu despre pasiunea ei: scrisul.  Norina Drujescu

Când a început dragostea ta pentru scris?

În clasa a 6-a. Când eram în școala generală eram o fire foarte introvertă și simțeam că nu îmi ieșeau cuvintele când doream să îmi exprim trăirile, frustrările sau emoțiile. Așa că m-am refugiat în scris. Pe atunci, abia ce descoperisem anime și eram pasionată de serialul Inuyasha.

Ce a făcut profesoara de limbă și literatură româna? Ne-a dat o temă aleatorie. Să scriem o compunere pe orice subiect ca să ne dovedim creativitatea și perspectiva în ale scrisului. Serialul anime la care mă uitam era valabil doar pentru un sezon și apoi erai lăsat în plop. Așa că eu am scris despre serial, imaginându-mi cum se termină. Cred că limita textului era până în 100 de cuvinte, dar eu am scris 700 de cuvinte și simțeam că mai era nevoie de mai mult. De atunci, profesoara m-a îndemnat să citesc și să îmi dezvolt abilitățile de exprimare prin scris. Norina Drujescu

Care a fost inspirația ta în momentul în care ai ales numele „Blogul căutat”?

Când am trecut de la scrisul pe foi și caiete la scrisul digital, în 2012, mi-a fost foarte greu să aleg un titlu pentru blog. Nu eram pregătită ca oamenii să îmi citească bălăriile, nu eram pregătită pentru critică și răutăți. Așa că am încercat să îl țin „ascuns”, dar la vedere. La început, blogul s-a numit „Writing café”, dar cu timpul mi-am dat seama că nu mă caracterizează. În același timp, nu am vrut să se numească „Norina’s blog” sau ceva asemănător, căci mi s-a părut prea mainstream. Când încercam să găsesc un nume ideal, cred că am rămas fără internet sau am apăsat ceva greșit, căci am vrut să mă întorc la pagina salvată și mesajul pe care l-am primit a fost „blogul căutat nu există”. Acela a fost momentul meu de glorie. Norina Drujescu

În momentul în care vrei să scrii un articol, care este punctul de pornire?

Hmm, nu m-am gândit niciodată la asta. Cred că inspirația tuturor articolelor vine din orice. Bine, recunosc, am fost și un fel de Taylor Swift în scris, adică am scris despre inimi frânte, foști și frustrări adolescentine. Phew, mă bucur că nu îi iei interviu Norinei de acum câțiva ani. Albumele lui Taylor Swift au fost mici copii pe lângă dramele mele.

Când accesăm pagina web putem observa faptul că ai peste 1600 de abonați la newsletterul tău. Cum ai reușit să strângi atâția urmăritori?

Prin multă muncă și răbdare. M-am apucat serios de treabă în 2018, când am creat pagina de Facebook. Pe atunci, Facebook era încă la putere și impactul asupra publicului era destul de bun. Dar, pentru că sunt o fire delăsătoare, am lăsat blogul în paragină o perioadă și am pierdut acel start extraordinar. De curând am redeschis pagina de Instagram și răspunsul audienței m-a fascinat. Mi-a dat acel impuls de care aveam nevoie ca să continui să îmi vărs eul creativ pe social media. Nu mă înțelege greșit, nu este un job cu normă întreagă, ci un hobby part time.

 

Norina Drujescu

 

Care sunt necesitățile pe care trebuie să le dețină cineva înainte de a înființa un blog?

Cred că prima dată trebuie să te întrebi de ce vrei să faci asta. Știu multe bloguri pe Instagram care debordează de postări cu o tonă de urmăritori care sunt sigură că fac și bani din asta. Dar mai sunt și bloguri care nu au o audiență impresionantă și totuși oferă conținut extraordinar. Este important să îți găsești nișa și să fii foarte bun în ceea ce faci, altfel o să cazi în categoria creatorilor de conținut trași la indigo. Și nu vrei asta, vrei să lucrezi pe autenticitate și conținut interesant. Norina Drujescu

Ce te motivează în a scrie constant?

Nu te gândi că articolele mele au fost niște capodopere de la început, dar am simțit pentru prima oară fluturi în stomac. Acel sentiment de dragoste la prima vedere, la care toți tânjim, sentiment ce dă dependență. Precum o relație, am avut și suișuri și coborâșuri când am vrut să renunț sau când am avut un blocaj creativ. Dar întotdeauna m-am întors la dragostea pentru scris.

De-a lungul timpului, care a fost cel mai greu articol pe care l-ai scris?

De fapt sunt articole. Rubrica nouă cu interviuri cu oameni mici și mari îmi dă mari emoții când încep să redactez articolele. De ce? Pentru că interviurile sunt organizate online iar în timpul acesta eu iau notițe și încerc să captez cât mai mult din esența invitatului. Când conversația ia avânt, sunt absorbită și omit unele detalii. Sunt perfecționistă din fire și nu fac lucrurile cu jumătate de măsură, sunt pe principiul „totul sau nimic”.

Povestind cu tine am înțeles că scrisul este un hobby pentru tine. Cum ai reușit să combini activitatea de zi cu zi de la locul de muncă din domeniul relații publice cu pasiunea ta?

A fost complicat la început. Mutatul în Anglia m-a forțat să devin adult cu acte în regulă la 21 de ani. Nu a mai fost nimeni care să îmi poarte de grijă și a trebuit să reorganizez prioritățile. Multă vreme scrisul nu a mai fost o prioritate, căci am venit pe principiul că o să stau o perioadă scurtă ca să economisesc  niște bani și să mă întorc la Cluj să continui cu masterul. Dar să nu faci ceea ce îți place și să intri într-o rutină nu mă caracterizează, așa că încet, partea mea creativă a revenit la viață. Norina Drujescu

 

Norina Drujescu

 

Care este viziunea ta pe termen lung în legătură cu scrisul?

Sunt niște proiecte interesante ce se derulează pe fundal. În momentul de față, sunt în negocieri cu a 4-a companie de marketing din lume (McCann) pentru un internship ca și project executive pe partea de PR & marketing. Cred că tot ce o să învăț anul ăsta la ei o să mă ajute să îmi dezvolt strategia pe blog. Viața mea personală și profesională este interconectată cu povestea blogului, vă anunț cu timpul. 😊 Nu vreau să dau din casă mai mult deocamdată, dar puteți să citiți printre rânduri în articolele de pe blog. Norina Drujescu


Ți-a plăcut acest interviu și îți dorești să citești și altele? Te invităm să arunci o privire la secțiunea noastră de interviuri.

Vrei să fii la zi cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.

Sunt Alexandra și am 22 de ani. Duc o viață aproape plictisitoare - sunt editor de auxiliare, editor fondator al Jurnalului Milenial, masterand în Politici Publice Europene și full time unicorn. De ce unicorn? Mulți mi-au spus că sunt super extrovertită, când de fapt sunt doar un om care nu vrea să fie în centrul atenției. I am a caffeine dependent life form and book lover.