Pieces of a Woman-Doliul unei femei ce și-a pierdut copilul după naștere

pieces-of-a-woman

Pieces of a Woman este un film despre viața unei femei, care încearcă să își refacă viața după ce și-a pierdut copilul imediat după naștere.

Martha și Sean sunt un cuplu din Boston care se pregătesc să devină părinți, cât de curând. Dar viața lor se schimbă irevocabil atunci când, în timpul nașterii la domiciliu, copilul își pierde viața. Astfel, începe o odisee pe tot parcursul anului pentru Martha. Aceasta trebuie să-și controleze durerea, în timp ce încearcă să repare relațiile tot mai fragile dintre ea și propria familie.

Producție și distincții

Această dramă canadian-americană a apărut în anul 2020 și este regizată de Kornél Mundruczó. Regizarea filmului  este asemenea piesei de teatru, cu același nume, din 2018, fiind un scenariu al regizorului și al Katei Wéber.

Filmul îi are în rolurile principale pe Vanessa Kirby, în rolul Marthei. Weiss Shia LaBeouf, în rolul lui Sean Carson și Ellen Burstyn, în rolul lui Elizabeth Weiss. Martin Scorsese este unul dintre producătorii executivi.

Producția a fost nominalizată la diverse festivaluri internaționale de film. A câștigat premiul Arca CinemaGiovani, la Festivalul de Film Internațional de la Veneția. Vanessa Kirby a primit Cupa Volpi pentru Cea Mai Bună Actriță, în rolul Marthei Weiss, în cadrul aceluiași festival. De asemenea, aceasta a câștigat și premiul Virtuoso; premiul fiind acordat de Festivalul Internațional de Film Santa Barbara, pentru performanțe remarcabile în film.

Pieces of a Woman | Official Trailer | Netflix – YouTube

 Despre film

Pieces of a Woman este mai mult o mărturie a rezistenței și puterii unei femei, de a depăși durerea pierderii unui copil. Titlul este unul foarte sugestiv și bine ales. Filmul este segmentat în 12 bucăți, astfel poți vedea câte o bucată din viața Marthei pe parcursul unui an de la moartea fetiței sale.

Tehnica actoricească, luminile, muzica, și toate celelalte elemente, te induc într-o stare de doliu. Te provoacă să trăiești alături de Martha și să îi simți durerea, frustrarea și neputința. Felul în care aceasta încearcă să își controleze emoțiile este unul tacit. Suferința ei este una tăcută. Îți oferă o stare de confuzie și să vrei să afli ce se ascunde cu adevărat în sufletul acesteia.

Una dintre cele mai impresionante și inedite scene din film este scena travaliului. Este prezentat fiecare moment al acestuia. Pas cu pas, fiecare emoție și fiecare moment dificil, în cel mai mic detaliu. Aceasta este și una dintre cele mai lungi scene ale filmului.

Faptul că regizorul a ales să evidențieze și să expună travaliul într-o manieră atât de explicită este un mod de a exprima profunzimea unei bucăți din viața unei femei. Totodată, este și cheia întregului film, care te face să înțelegi de ce durerea Marthei este una așa de intensă, dar și tacită, în același timp.

Păreri personale

Pentru mine, acest film a fost personal și revelator în același timp. M-a ajutat să înțeleg mai bine puterea și rezistența de care poate da dovadă o femeie, în fața unei dureri cumplite. Această poveste profund personală, înfricoșătoare și, în cele din urmă, transcendentă a unei femei care învață să trăiască alături de pierderea ei, m-a învățat că oricât de puternică și dură ar fi durerea, în final, aceasta ajunge să ne facă mai puternici.

– Articol scris de Adriana Tiodar


Îți dorești să mai citești review-uri scrise de noi? Te invităm să arunci un ochi aici.

Vrei să fii la zi cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.