RIM’S RESIN: oricine poate avea în casă o bucată din Marea Neagră

După o perioadă mai dificilă din viață, cred că fiecare dintre noi am avut un moment de „simt că vreau să îmi cumpăr ceva”. Acest „ceva”, de obicei reprezintă acele lucruri pe care le vezi pe Instagram și îți plac la nebunie. Dragostea asta „la prima vedere” este înfrânată cu personajul mic și alb de pe umăr care îți spune că trebuie să plătești întreținerea. „Gândește-te puțin, dacă îți iei elemente decorative în casă doar pentru că ai luat 10 la un examen, ce o să mai mănânci?”. Dar vine un moment în care simți că vrei să ții foamea vreo trei zile și pui comanda al acelui set fantastic de elemente decorative. Te simți de parcă ți-a căzut o piatră de pe inimă, nu-i așa? RIM’S RESIN

Ioana de la RIM’S RESIN și creațiile ei aparțin de acest gen de mici afaceri. Te cucerește prin felul ei de a fi, de a vorbi și produsele puse la vânzare. Mai jos, o să afli o parte din povestea ei și al afacerii pe care o deține.

Când a luat naștere această afacere?

Această afacere de familie a luat naștere la începutul lui noiembrie 2021, pe 2 noiembrie, ca să fiu mai precisă. Apariția în fața lumii cu creațiile a avut loc în perioada 9 noiembrie -11 noiembrie. Am avut mai multe zile în care postam și aveam toate emoțiile din lume, abia așteptam sa vedem reacțiile oamenilor. RIM’S RESIN

Acum, să încep cu mine, pentru a ne cunoaște un pic mai bine. Mă numesc Ioana Novic am 35 de ani, sunt din Constanța, un Berbec convins, încăpățânat, dar și foarte ambițios.

Am moștenit iubirea pentru lucrul manual de la bunica mea, pe care tot Ioana o chema.

Se pare că a fost predestinat acest nume minunat al unei ființe mai mult decât deosebită. Pot spune că a fost bunica perfectă, de la care am învățat numai lucruri bune care mă însoțesc și acum în viață și de care sunt mai mult decât mândră.

După un timp i s-a alăturat și mama. Copil fiind, făceau artizanat, cum se spunea pe atunci, foarte mulți ani, pirogravau în lemn. Făceau bijuterii din pământ galben pe care le uscau la cuptor, după care le pictau manual. Pregăteau totul iarna, iar vara se duceau la târguri. RIM’S RESIN

Pe mine toate aceste lucruri m-au fascinat. Am zis clar că vreau sa duc acest frumos al lucrului cu mânuțele mai departe, deoarece ies niște lucruri absolut minunate.

De mică pictam, cream fel și fel de figuri din plastelină și toate proiectele care le aveam la școală cu ea le făceam. După mulți ani de căutări, gânduri și idei m-am regăsit în creațiile cu scoici. Acestea sunt o altă mare iubire, tot de la bunica mea dobândită. Cu ea mergeam pe plajă, pentru a ne plimba cu picioarele în mare și pentru a studia frumusețea scoicilor – ce-i drept, fiind copil, mă întorceam cu câteva scoici acasă.

Ei, și uite așa au luat naștere creațiile cu scoici RIM’S.

 

RIM'S RESIN

 

Care este povestea din spatele numelui micul business?

Numele micului business este unul cu multe emoții. L-am conceput cu soțul meu în urmă cu 7 ani. Eram în vacanță, iar noi ne gândeam la un nume pentru business-ul despre care nu știam exact ce va fi reprezentat.

RIM’S vine de la inițialele noastre. În această aventura este implicată toată familia: Rareș, Ioana, Ionuț și Mara.

RIM`S inseamnă: magie, familie, iubire, un întreg.

 

 

Câte persoane se află în spatele afacerii și care este atribuția lor?

Acum, faceți cunoștință și cu jumătatea mea creativă, Ionuț Novic. El are tot 35 de ani, este din Tulcea, este cel mai bun Vărsător din lume, soț, prieten, susținător și ajutor. Din prima clipa m-a susținut în tot ceea ce am vrut sa fac. Se implică și el, face matrițele, creăm împreună, ne sfătuim, fără el simt că nu pot funcționa.

Copiii sunt lângă noi acolo unde lucrurile sunt un pic mai ușoare și mai distractive.

RIM’S este al treilea copil al nostru pe care îl iubim tare mult. RIM’S RESIN

 

 

 

Ce fel de produse realizați?

Creațiile noastre sunt realizate din rășină ecologică. Rășina este alcătuită din două componente praf și lichid în combinație. Prin urmare, frumoasa rășină nu este toxică chiar deloc. Practic, asta a fost ideea: de a aduce pe piață acel ceva unic, dar și sustenabil.

În material introducem scoici pisate, nisip, scoarță de copac mărunțită manual sau pigmenți tot pe bază de apă. RIM’S RESIN

Ele sunt dedicate decorului interior și celui exterior. Anul trecut a fost prima oară când am creat broșe mărțișor cu scoici și scoarță de copac. Acestea au avut un impact absolut minunat. Anul acesta nu aveau cum să lipsească – așa că le am refăcut, dar în variante mai puțin diversificate ca forme.

 

 

Când vine vorba despre procesul de creație, ce vă inspiră în a crea noile modele?

Ne inspiră foarte mult marea, bineînțeles, natura, pădurea. Uneori, mai avem câte o sclipire – când eu, când Ionuț – și ne punem pe treabă să vedem dacă ne iese ce avem în cap. Da, de fiecare dată rezultatul a fost cel dorit. Să-ți dau un exemplu. Exact așa s-a întâmplat cu decorațiunea de perete. Am tot văzut de a lungul anilor decorațiuni de perete, dar ne doream să venim cu acel „wow”. Am și reușit: am creat decorațiuni de perete cu scoici și scoarță de copac încorporate în materiale. Ele sunt realizate în două modele diferite ca forme, iar matrițele sunt făcute tot de noi: eu le desenez, iar Ionuț le creează.

 

 

Cât timp durează până ce finisați o comandă?

O comandă durează cam 5-10 zile – depinde cât de complexă este. Dacă vine vorba de creațiile cu scoici, durează mai mult. Ele se șlefuiesc foarte bine pentru a scoate la lumină frumusețea scoicilor Mării Negre și chiar și nisipul. Așa ne trebuie timp încât să iasă totul „perfect de imperfect”. Practic despre asta este vorba: lucrul manual nu are cum sa fie la fel ca cel de linie, din magazine. Tocmai din acest motiv ne diferențiem de celelalte produse aflate pe piață: imperfecțiunea ne face produsele unice și deosebite.

 

 

În funcție de tipul de creație, care sunt prețurile acestora?

Prețurile diferă, în funcție de munca depusă în cazul fiecărei creații. Astfel, creațiile cu scoici sunt cele mai scumpe. Este cel mai complex produs de executat până la forma finală. RIM’S RESIN

Ce reacții au avut clienții odată ce au primit comanda?

Satisfacția, bucuria și emoția vin atunci când ne izbește potopul de mesaje. Ne lasă fără cuvinte să vedem cât de încântați sunt clienții noștri. De la cum este aranjat pachetul, până la creația în sine, pentru toate am fost lăudați.

Totul este împachetat în carton, hârtie, plicuri din hârtie, plante uscate pentru un aspect elegant, fin, și cu cea mai mare plăcere. Includem și un cadou, care se regăsește în fiecare pachet, fie că este o comandă mică sau mare. Pentru noi nu contează acest aspect, ci faptul că persoana la care va ajunge va fi super surprinsă, și chiar așa a fost de fiecare dată. Am impresionat și surprins pe toată lumea. Nu poate decât să-mi crească inima tare, tare, să plâng de emoții, bucurie; vai, Doamne, ce de combinații minunate! RIM’S RESIN

 

 

Pe termen lung, ce planuri aveți în ceea ce privește afacerea voastră?

Asta înseamnă cea mai tare motivație de a mergem cât mai sus, cu încredere, voință, dorința că vom ajunge exact acolo unde ne dorim. Adică, pe viitor, un business cu deschidere mai mare. Vrem ca în continuare să ajungă creațiile noastre în cât mai multe căsuțe: o mică părticică de mare, nisip sau pădure.

Colecții cât mai deosebite și unicate pe care va urma să le lansăm, într-o combinație inedită de pigment, scoici și foițe argintii.

Mai întâi vom lansa cele trei piese, după care vom extinde această combinație în mai multe forme frumoase. RIM’S RESIN

 

 


Ți-a plăcut acest articol și îți dorești să citești și alte articole care au în prim plan bussines-uri? Te invităm să arunci un ochi la articolele din categoria Întreprinderi mici și oameni mari.

Vrei să fii la curent cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook și Instagram.

Am 22 de ani și duc o viață obișnuită, la fel care oricare dintre noi. Pentru a-mi câștiga banii de buzunar, lucrez la o redacție din Oradea. Sunt fost student Eramus, o formă de viață dependentă de cafea, de cărți și de muzică bună. Sunt editor fondator al Asociației Jurnalul Milenial, proiectul meu de suflet. Întotdeauna am să iubesc să scriu și să citesc, dar și să explorez lumea. Orice ar fi, mereu mă gândesc că nimic nu este imposibil.