Serialul Word of Honor- recenzie

serialul word of honor

Titlu: Word of Honor
Anul apariției: 2021
Genul: serial chinezesc de ficțiune istorică + BL
Unde poate fi urmărit: Netflix, YouTube, Youku, Rakuten Viki, Amazon Prime Video
Episoade: 36 + 1 episod special (care poate fi vizionat pe YouTube sau Youku)
Cast: Gong Jun, Zhang Zhehan etc.
Premii: China Content Marketing Awards (Best Visual Effects, Best Production, Most Talked About) și Golden Blossom Network Film and Television Assn (Annual Quality Screenwriter) serialul word of honor

 

serialul word of honor

 

Serialul chinezesc „Word of Honor” (trad. cuvântul de onoare, ch. 山河令 ) a fost inspirat după cartea scrisă de către un autor chinez (pseudonim Priest ).

Titlul cărții este „Faraway Wanderers” (天涯客) și prezintă povestea a doi protagoniști, Zhou Zishu și Wen Kexing, aflați în descoperirea secretului celor 5 piese de armuri vitrate (Glazed Armors) și a înțelesului de „suflet pereche”.

Povestea începe cu dorința lui Zhou Zishu de a-și abandona poziția de lider al grupului de asasini „The Window of Heaven” după o misiune eșuată, deghizându-se într-un om sărac și călătorind. Totodată, pentru a se pedepsi, acesta hotărăște să își aplice Tortura celor Șapte Unghii în corpul său, ceea ce îi oferă o speranță de viață de 3 ani. Distrugerea locului Mirror Lake de către secta Ghost Valley este în căutarea celor 5 piese de armuri. Tot el îi introduce și pe Wen Kexing. Wen își face cunoscută intenția de a fi în prejma lui Zhou Zishu, și Zhang Chengling, un tânăr a cărui familie fusese ucisă.
Zhou Zishu este obligat să îl conducă pe Chengling în siguranță în Five Lakes Alliance, locul unde se aflau unchii săi. Totuși, evenimentele iau cu totul o altă întorsătură tocmai în Five Lakes Alliance. Aici se va descoperi motivul căutării celor 5 piese și a unei chei care ascundeau un secret promițător pentru lumea artelor marțiale.
Pe parcurs, Zhou Zishu învață faptul că nu poate să se ascundă de trecutul său. Trecutul ascuns al lui Wen Kexing și dezvăluirea identității sale adevărate construiesc baza de legătură dintre cele două personaje.

 

serialul word of honor

 

Ce mi-a plăcut cel mai mult la acest serial:

O să încep cu titlul. Acesta mi-a atras primul atenția atunci când am ales să vizionez serialul și care este foarte semnificativ. „Word of Honor” prezintă faptul că o promisiune făcută nu poate fi încălcată, indiferent de circumstanțe. De-a lungul serialului, veți observa că personajele vor încerca din toate puterile să își respecte promisiunile. Mai mult, respectul joacă un rol foarte important în acest serial. Respectul ilustrează faptul că în cultura chineză se pune mult preț pe armonia în societate.

Am rămas plăcut surprinsă încă de la primul episod deoarece am simțit că acest serial era exact pe gustul meu.

Acțiunea, prezentarea trăirilor interioare ale personajelor, arta luptelor marțiale și violența expusă, împreună cu elementele de dramă, ficțiune și legătura profundă dintre cei doi protagoniști mi-au trezit curiozitatea și m-au convins să rămân până la final.

Alte elemente precum ținutele vestimentare, cromatica, lumina și cele mai nesemnificative gesturi ale personajelor au fost alese cu grijă. Multe dintre ele prezintă simboluri în cultura chineză. Spre exemplu, veți observa că unele personaje își dăruiesc acul de păr unul altuia, ceea ce înseamnă că acestea își fac cunoscută declarația de dragoste. La fel, există mari șanse ca atunci când personajele sunt îmbrăcate în ținute mov să se afle secrete din spatele identității acestora. Movul este culoarea misterului.

Cultura vinului nu ezită să apară. Este prezentată în majoritatea episoadelor de către cei doi protagoniști, care adoră să consume diferite tipuri de vin.

 

serialul word of honor

 

Un alt motiv pentru care ador acest serial sunt melodiile.

Analizând melodia de început, „Ask Heaven” (cântăreț: Liu Yun Ning), am observat că se abordează anumite teme regăsite în serial, precum imortalitatea, viața, iubirea și lupta. Motivele florale, ale armelor și a călătoriei se vor vedea pe parcurs. Mică remarcă: fiecare personaj are o anumită armă pe care o folosește. Atunci când personajul folosește o altă armă, acest lucru indică un nou început.

Câteva dintre tradițiile chinezești pentru începutul Noului An (culoarea roșie, decorațiuni florale, tipurile de mâncare etc.) vor fi prezentate în două dintre episoadele acestui sezon.
Nu în ultimul rând, în acest serial va fi prezentată ideea de iubire din mai multe perspective- a celor doi protagoniști, a cuplului tânăr și a unei povești de dragoste încheiate. serialul word of honor

 

serialul word of honor

 

Ceea ce m-a provocat mai mult la acest serial:

Atât istoria celor 5 piese, cât și a identității lui Wen Kexing au fost mai greu de înțeles pentru mine deoarece erau oferite multe informații scurte. Acestea fie au fost reluate (unele), fie schimbate din perspectiva personajelor. La fel, nu sunt fana întorsăturilor de situație, care apar de multe ori în serial.

Acestea fiind spune, recomand cu mare încredere acest serial. Dacă ar trebui să îi acord o notă, aceasta ar fi 9,5/10. Am oferit, la început, o serie de posibilități unde poți să îl urmărești. Mare atenție, nu te opri la episodul 36 (ultimul care este în cazul Netflix). Episodul 37, chiar dacă este cel mai scurt, este unul special și nu merită ratat.


Îți dorești să mai citești recenzia cărții „Un regat întrețesut” de Tahereh Mafi? Atunci te invităm să citești acest articol.

Vrei să fii la zi cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.

Hello! Mă numesc Antonia Vlad (sau Anya, numele meu chinezesc) și sunt studentă la Facultatea de Litere și Arte din cadrul ULB Sibiu. Îmi place să ascult muzică, să citesc, să pictez și să scriu. I'm an ornithophile și iubesc sushi-ul.