Sport și dans în balans

Raluca Stan

Dragă Raluca, sport și dans

Sunt tare încântată de faptul că-ți pot lua interviu, știi de ce? Mă inspiri. Ești o ființă atât de energică, încât nu am cum să stau locului atunci când îți văd postările. Care este secretul fericirii tale?

Bună! Și îți mulțumesc că m-ai ales ca și inspirație pentru acest interviu. Cred că secretul fericirii mele este că am capacitatea de a mă bucura de lucrurile simple. Privesc provocările ca pe niște etape pe care trebuie să le parcurg. Mi-am propus „să cuceresc lumea” și să nu renunț  niciodată indiferent de câte situații neprevăzute apar pe parcurs. Găsesc puterea de a zâmbi și de a fi recunoscătoare pentru oamenii care vin către mine și clasa mea de zumba , căci acolo se petrece toată magia și inevitabil starea de fericire! sport și dans

Cum a început pasiunea ta pentru sport?

Trebuie să recunosc că nu am fost  atrasă de sport încă din copilărie, în schimb am cochetat cu dansul sportiv o perioadă, lucru care m-a făcut să iubesc să dansez și făceam asta zilnic, în oglinda de acasă , imaginându-mă pe o scenă imensă!

 

dans și sport

 

Cum ai ajuns să alegi Zumba?

Nu eu am ales zumba ci zumba m-a ales pe mine! Sună clișeic, dar cred cu tărie că sunt făcută pentru asta, altceva nu îmi imaginez să mi se potrivească mai bine! Iubesc să văd oamenii fericiți, cu zâmbetul până la urechi în timpul orelor și să simt  energia minunată care se creează! Răspunsul: a fost dragoste „la prima vedere” !

Cât de mult contează alegerea muzicii în realizarea unei coregrafii pentru Zumba?

Muzica este extrem de importantă la clasele de zumba! Ea deține puterea de a transforma emoțiile și sentimentele oamenilor, schimbându-le starea de spirit radical! Toate melodiile pe care dansăm la clasă sunt trăite cu patos de mine, înainte de a le preda . Dacă eu simt „piele de găină” când ascult și creez coregrafia , sunt convinsă că și la cursanții mei va ajunge aceeași emoție. sport și dans

 

dans și sport

 

Clasele tale au energia ta. Pe lângă energia ta, ele au și tematică. De unde a pornit ideea aceasta de a avea tematică la orele de Zumba?

Sunt însetată de lucruri noi. Întodeauna încerc să aduc noutăți claselor mele și să creez evenimente inedite. Așa  am început să organizez clasele tematice, care sunt un deliciu. Am noroc de oameni minunați, de familia mea zumba -căci asta reprezintă ei pentru mine; mă susțin și sunt deschiși ideilor mele, bucurându-se de fiecare dată!

Îmbini sportul cu muzica, cu tematica, cu dansul, dar ce ne poți spune despre alimentație? Cât este de importantă alimentația atunci când sportul face parte din viața ta?

Principalul  scop al orelor mele este starea de bine, euforia și zâmbetul larg,  însă nu trebuie să uităm că o alimentație sănătoasă combinată cu o astfel de disciplină cardio , precum zumba fitness te poate ajuta să pierzi foarte multe kilograme dar și să obții o condiție fizică excelentă. Consider că sportul și alimentația sănătoasă  creează o adevărată simfonie neuronală și din moment ce observi rezultate, devine obsesie și stil de viață!

 

dans și sport

 

Ce ai constatat în ultimii doi ani la oameni? Sunt mai apropiați de sport și de alimentația sănătoasă?

Pandemia din ultimii doi ani ne-a făcut pe noi toți să reflectăm mult mai mult asupra organismului și sănătății noastre . Lucrând într-o sală de fitness de 5 ani, vă pot asigura că da, numărul persoanelor care s-au îndreptat către sport a crescut considerabil. Mă bucur foarte mult să observ că oamenii au început să conștientizeze cât de multe beneficii aduce sportul în viața lor și că o astfel de rutină te poate scuti de stări neplăcute, atât fizice cât și psihice!

Cât este de importantă atitudinea antrenorului în motivația clienților de a face sport?

Atitudinea este totul. Se spune „schimbă-ți atitudinea și vei schimba lumea” , nu? Atitudinea antrenorului în a motiva clienții face diferența dintre succes și eșec. Fiecare antrenor are secretele lui în a-și motiva cursanții. Secretul meu este atitudinea pozitivă, îmi place să cred că sunt persoane care luminează încăperea în care intră și întotdeauna cei care au fost asemănători mie și sufletului meu au rămas formând astfel un grup foarte închegat. Astfel de oameni sunt inconfundabili, îi recunosc, îi atrag și astfel îi motivez să rămână alături de mine.  sport și dans

 

dans și sport

 

Care este cea mai mare dorință profesională a ta pentru următorii 3 ani?

Cea mai mare dorință a mea este să evoluez din toate punctele de vedere și pe orice plan, să ajung acolo unde nici măcar nu îndrăznesc să visez și totuși o fac pentru că știu, voi reuși. Niciodată nu mi-am planificat nimic, toate lucrurile frumoase din viața mea s-au întâmplat fără să aștept sau să îmi imaginez, tocmai de aceea am încredere că destinul mă va surprinde într-un mod unic și frumos și în următorii ani.

O încurajare pentru cei care vor să adopte un stil de viață sănătos.

Singurul sfat pe care îl pot oferi este să zâmbiți și să priviți viața cu ochii sufletului. Corpul nostru este locul în care vom trăi toată viața, trebuie să îl tratăm cu respect, iubire și recunoștință, alimentație sănătoasă și mult sport. Dacă privim asta ca pe un îndemn – HAI LA ZUMBA ! sport și dans

– Articol scris de către Dana Lăcustă


Ți-a plăcut acest interviu și îți dorești să citești și altele? Te invităm să arunci o privire la secțiunea noastră de interviuri.

Vrei să fii la zi cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.