Strigăt pentru educație: scopul principal a fost și este să ofere educație tinerilor

Strigăt pentru educație
Strigăt pentru educație

„Strigăt pentru educație” s-a lansat în vara anului 2016, dar din diferite motive, proiectul s-a închis în decembrie 2017. În 2020, „Strigăt pentru educație” revine cu o nouă viziune: Oamenii educați strigă pentru educație!

De aceea, proiectul „Strigăt pentru educație” are ca misiune să facă cât mai mulți oameni să conștientizeze importanța educației sub diferitele ei forme: educație financiară, educație civică și dezvoltare personală.
În acest moment, pe Facebook echipa „Strigăt pentru educație” a strâns peste 22 de mii de suflete. Pe Instagram sunt aproximativ 8000 de persoane și aceste numere continuă să crească pe zi ce trece. Toate aceste persoane s-au adunat pentru a profita și după caz, pentru a oferi educație de cea mai înaltă calitate.
Strigăt pentru educație
Odată cu lansarea acestui proiect, care a fost scopul principal al acestuia?

Scopul principal a fost și este să ofere educație tinerilor. Suntem de părere că România are nevoie de multă educație pentru a se dezvolta. Foarte mulți dintre noi sunt de părere că educația se termină atunci când ieși pe porțile școlii sau liceului. Însă realitatea este cu totul alta.

Educația ar trebui să se regăsească în fiecare zi din viața noastră: atunci când relaționăm cu alte persoane (educație civică), atunci când aruncăm o privire în sufletul nostru (educație emoțională), atunci când ne gestionăm banii (educație financiară).

Am ales să ne focusăm atenția pe tineri pentru că ei au cea mai mare putere de a schimba lucrurile.

Care a fost sursa voastră de inspirație în ceea ce privește numele, site-ul, platforma educațională și designul acestora?

Claudiu  a fost cel care a ales numele proiectului atunci când era în liceu. Nu își mai amintește de unde i-a venit ideea, însă un lucru ți-l pot spune sigur: întotdeauna a fost foarte bun în alegerea numelor, titlurilor cu rezonanță. Este puterea lui magică.

El a fost cel care a dat startul proiectului, însă la acel moment, „Strigăt” se axa doar pe zona de dezvoltare personală și activa doar pe Facebook. Dar, chiar și așa, a reușit să construiască o comunitate de 20 000 de oameni.

Ulterior, după o vară în America cu Work&Travel, a pus stop „Strigăt pentru educație”. Nu se mai regăsea în concept.

În anii următori, la facultate, m-a cunoscut pe mine și am decis să relansăm „Strigăt pentru educație” – de data asta într-o formă mai complexă. Ne-am dorit să aducem tinerilor toată educația pe care noi ne-am fi dorit să o avem.

Site-ul, platforma și designul sunt toate construite de la 0 de Claudiu. O altă parte a activității lui o constituie zona de marketing, construire de site-uri și tot ce înseamnă online. Și cred că s-a inspirat din toate proiectele pe care le-a avut de-a lungul timpului.

 

Strigăt pentru educație

 

De ce considerați că fiecare tânăr din România ar trebui să se înregistreze pe platforma educațională oferită de voi?

Pentru că este locul în care găsesc toată informația de care au nevoie pentru o viață împlinită și prosperă. Știm că trăim într-o lume în care suntem bombardați de informații, iar platforma noastră rezolvă această problemă: îți oferă toate informațiile într-un singur loc.

Pe lângă cursurile din platformă, tinerii ajung să facă parte dintr-o comunitate educată care împărtășește aceleași valori ca și ei.

Un ultim aspect pentru care un tânăr ar trebui să se înregistreze este că are posibilitatea să fie premiat pentru activitatea lui. La finalul fiecărei luni, are loc o tombolă cu premii la care participă toți cei care adună 3000 de EDUpuncte pe platformă.

 

Strigăt pentru educație

 

Pe site este o secțiune specială care prezintă autorii. Care sunt criteriile prin care cineva poate deveni autor la „Strigăt pentru educație”?

Pentru a deveni autor la „Strigăt pentru educație” este necesar să îți placă să dai ceea ce știi mai departe, să ai un impact în mediul online pe un anumit domeniu și să vrei să strigi pentru educație alături de noi.

Organizați săptămânal webinarii gratuite care abordează diferite teme. Cum alegeți speakerii acestor webinarii?

Un lucru pe care l-am învățat de când am lansat „Strigăt pentru educație” este că ai nevoie de proceduri pentru fiecare lucru pe care îl faci. Așa că, de fiecare dată când alegem speakerii, respectăm întocmai niște pași.

Primul pas este să facem research de persoane care oferă educație în mediul online, pe Instagram sau pe Facebook.

În al doilea pas, începem să urmărim activitatea acelor persoane în online, pentru a vedea dacă sunt potrivite pentru a susține un astfel de webinar (dacă vorbesc în public des, dacă mai țin traininguri, workshopuri).

În ultimul pas, îi contactăm și le propunem să ne ajute să ducem educația mai departe.

 

Strigăt pentru educație

 

Cum poate cineva să devină partener oficial al platformei „Strigăt pentru educație”?

Pentru a deveni partener este necesar să ne ajuți să ducem educația mai departe în mod constant. Poți face acest lucru prin promovare regulată a proiectelor noastre sau prin contribuția cu diverse produse/servicii.

Care credeți că sunt cele mai reușite cursuri și webinarii?

Atât eu, cât și Claudiu susținem cursuri pe două arii: educație financiară (pentru că suntem economiști și pasionați de educație financiară) și dezvoltare personală.

Așa că o să nominalizez un curs și un webinar susținut de noi, însă și speakerii „Strigăt pentru educație” susțin niște webinarii extrem de interesante.

O sesiune de 10 este cursul în care eu am pus cel mai mult suflet. Este un curs destinat studenților care vor să treacă de sesiune cu brio. Prin brio înțeleg atât cu note mari, cât și cu o stare fizică și psihică bună. Am studiat la două facultăți în paralel (Drept la Universitate și Economie la ASE) și știu cât de mult mi-aș fi dorit ca cineva să mă îndrume în sesiune.

Webinarul De ce nu îți ajung banii este cel mai reușit, din punctul meu de vedere, și asta pentru că acoperă o foarte mare zonă din educația financiară. Am abordat aspecte economice (inflație, formarea prețurilor, cost de oportunitate), dar și multe aspecte ce fac referire la finanțele personale (buget, economisire). Îl consider un webinar complet.

 

Strigăt pentru educație

 

Scrieți și diferite e-book-uri. Care este procesul prin care acestea sunt realizate?

Da, avem două e-bookuri la momentul actual: e-book-ul Unde se duc banii iarna și e-book-ul 30 de tehnici prin care devii mai productiv.

Procesul este unul destul de complicat, iar prin complicat mă refer la faptul că presupune foarte mult timp.

Primul pas este stabilirea domeniului în care vrem să scriem e-book-ul (educație financiară, dezvoltare personală). Apoi urmează o perioadă de research pentru a stabili tema. Rețelele de socializare ne ajută mult să aflăm ce îi interesează pe tineri.

După stabilirea temei, construim în mare structura. Următorul pas este scrierea efectivă a e-book-ului, recitirea lui și corectarea de greșeli. Urmează așezarea în pagină, construirea diverselor grafice, scheme (dacă sunt) și designul.

 

Strigăt pentru educație

 

Ce părere aveți de evoluția educației în România?

Educația din România e un subiect care mă motivează și mă frustrează totodată. Deși mi-aș dori să dau un răspuns diferit, din punctul meu de vedere, sistemul de educație din România nu a înregistrat nicio evoluție în ultimii 30 de ani. Sau, dacă a fost, a fost una prea puțin sesizabilă.

Sunt foarte multe lucruri în sistemul de educație românesc ce ar trebui îmbunătățite: modul de pregătire a profesorilor, relația dintre profesori-copii, felul în care se predă, programa școlară.

Consider că atunci când ești profesor ai viitorul țării în mâini, tu ești cel care le dă startul în viață tinerilor! Tu ești cel care le dă direcția. Și pentru a face acest lucru trebuie să fii bine pregătit și, mai mult decât atât, trebuie să ai vocație pentru a fi profesor.

Care sunt principalele țeluri pe termen scurt ale acestui proiect?

Focusul nostru în următoarea perioadă este Platforma „Strigăt pentru educație” – ne dorim să aducem 4000 de abonați pe platformă până la final de 2022 și să introducem cât mai multe cursuri și e-book-uri noi.

Totodată, lucrăm neîncetat la a crește comunitatea „Strigăt pe educație” pe rețelele de socializare, Instagram în special.

 

Strigăt pentru educație

 


Ți-a plăcut acest interviu și îți dorești să citești și altele? Te invităm să arunci o privire la secțiunea noastră de interviuri.

Vrei să fii la zi cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.

La 21 de ani, lucrez ca reporter la o redacție din Oradea. Fost student Erasmus, practicant în pedagogie, editor fondator al Jurnalului Milenial, un overthinker înrăit, mă străduiesc întotdeauna să văd partea plină a paharului. Când simt că lumea reală mă sufocă mă refugiez în cărți și muzică. Iubesc viața pe care o am :)