Te pregătești să aplici la Jurnalism în Oradea? Iată ce urmează

Te pregătești să aplici la Jurnalism?

Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării organizează în fiecare an sesiunea de admitere. Perioada aceasta este între 5 și 30 iulie în fiecare vară. Nu e greu să intrii la Jurnalism, nu îți face griji. Dar totuși, la fel ca oricare altă facultate, și aceasta are anumite criterii după care își selectează studenții. Nu trebuie să te stresezi, îți lăsăm noi mai jos toate informațiile de care ai nevoie pentru a avea o imagine de ansamblu cât se poate de clară asupra admiterii și a specializării. Te pregătești să aplici la Jurnalism?

Descrierea furnizată de Facultate despre specializarea Jurnalism

Specializarea Jurnalism este acreditată și se desfășoară în laboratoare de specialitate (mass-media) echipate modern. Acest program de studiu creează competențe pentru diferite tipuri de media: televiziune, presă scrisă, radio, multimedia etc. Principalele teme abordate de curriculum sunt: teorii ale comunicării și mass-media, istoria presei, subiecte legate de presa scrisă, radio și televiziune, publicitate, foto-jurnalism, crearea produselor media, facilitând integrarea absolvenților pe piața muncii; majoritatea instituțiilor media locale au angajat cel puțin un student sau un absolvent al acestui program. În același timp, absolvenții acestui program sunt angajați în prezent la posturile naționale de televiziune, precum și la posturi de radio și / sau care lucrează cu redacții locale sau sunt corespondenți ai celor naționale.

Criterii de selecție a absolvenților Te pregătești să aplici la Jurnalism?

Media de admitere este constituită din media obținută la bacalaureat. În cazul în care 2 persoane „se bat” pe același loc atunci se ține cont de nota de la limba și literatura română (scris). Rareori, se mai întâmplă ca 2 candidați să aibă aceeași notă la proba de la limba română, dar dacă și la limba română notele sunt identice, atunci se va ține cont de nota unei materii alese de candidat (în cazul meu a fost biologia).

Există un număr maxim de persoane care pot aplica. Acestea pot fi la buget sau la taxă.

Locuri bugetate: 14

Locuri cu taxă: 36

Există o taxă care trebuie plătită înainte de a depune dosarul pentru aplicare!

Plata se va efectua la Biroul de taxe din campusul universitar. Există mai multe tipuri de taxe: taxa de înscriere la concursul de admitere (150 de lei), taxă pentru contestații (150 de lei), taxă pentru înmatriculate (100 de lei).

Dacă ai un părinte care lucrează sau a lucrat în cadrul universității, dacă ai avut performanțe la vreo olimpiadă în perioada liceului sau dacă ești orfan sau într-o casă de copii ești scutit de taxe.

Odată ce afli dacă ai fost acceptat, trebuie să îți și confirmi locul. Te pregătești să aplici la Jurnalism?

La fel ca în cazul perioadei de admitere, există și o perioadă în care poți confirma locul. 26-30 iulie sunt zilele în care poți confirma că îți dorești să studiezi la jurnalism, altfel îți pierzi locul.

Urmează perioada de predare a dosarului.

Când ajungi aici, să știi că partea cea mai grea a trecut. Practic, ești student la jurnalism, dar fără acte. Mare brânză. Dar totuși, nu te culca pe o ureche, ci deplasează-te până la secretariatul facultății, ori depune-ți dosarul pe site-ul facultății.

Când ai trecut peste toți pașii ăștia, poți spune, oficial, și în gura mare, că ești student. Ai luat bacul, ai intrat la facultate, ai depus actele, deci bucură-te de vacanță!


Încă nu ești sigur că jurnalismul este ceea ce îți dorești? Te invităm să citești acest articol de tips&tricks prin care ne dorim să te ajutăm să iei o decizie.

Vrei să fii la curent cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook și Instagram.

Am 22 de ani și duc o viață obișnuită, la fel care oricare dintre noi. Pentru a-mi câștiga banii de buzunar, lucrez la o redacție din Oradea. Sunt fost student Eramus, o formă de viață dependentă de cafea, de cărți și de muzică bună. Sunt editor fondator al Asociației Jurnalul Milenial, proiectul meu de suflet. Întotdeauna am să iubesc să scriu și să citesc, dar și să explorez lumea. Orice ar fi, mereu mă gândesc că nimic nu este imposibil.