Termene și condiții pentru o viață mai liniștită

termene și condiții

Cred că am avut cu toții un moment în viață în care ne simțeam ca și cum am fi băut prea multe pahare cu vin, dar în același timp parcă ar mai merge. Aș îndrăzni să compar aceste momente cu cele în care simți că ai mânca niște paste bune și ajungi să comanzi sushi. termene și condiții

Nu știu dacă este neapărat un lucru bun sau rău, dar uneori acest sentiment mă însoțește oriunde merg. E ca umbra invizibilă: știi că e acolo și totuși nu o vezi.

În primele zile, mie, cel puțin, mi se pare că sentimentul este copleșitor.

În cazul meu, momentele de genul sunt ca un ritual: dispar și reapar des. E ca un „Tom și Jerry” regândit și adaptat situației. E ca atunci când te grăbești să ajungi la timp la birou, dar e prea deasă ceața. Prin urmare, nu poți circula cu mai mult de 50 de kilometri la oră ca să nu se întâmple ceva. E în regulă, probabil va înțelege șeful. Dar când ești pe cont propriu și tu ești și angajatul și angajatorul? Cum îți explici situația? Cum ieși din ceață?

Tu ești persoana de bază. Tu ești persoana care poate fi lumina din capătul tunelului. Până la urmă, doar tu te poți salva pe tine însuți. Un alt lucru important ar fi faptul că tu știi cel mai bine care sunt lucrurile cele mai importante pentru tine și ordinea lor. De aici pornind, în cazul meu, primul pas a fost să iau o gură de aer și să mă liniștesc. De ce am spus „să mă liniștesc”? Pentru că de obicei, primul meu instinct este să intru în panică. Destul de rău, da, știu… termene și condiții

Termene și condiții pentru o viață liniștită

Fiecare limită trebuie trasată și clar definită de tine. Da, știu, nu e tocmai ușor să pui așa numite bariere între tine și lucrurile care te neliniștesc. După, cu ce îți vei mai bate capul? La ce te vei mai gândi când pui capul pe pernă seara? Cum ar fi să nu te mai gândești la nimic și să te relaxezi? Nu, nu e o reclamă la o vacanță de cinci stele în Bali.

O altă chestie importantă pentru a ieși din ceața mentală este somnul. Cred că dacă nu ar exista somnul aș avea câte o criză existențială tot la 2-3 ore. Ceea ce nimeni nu-și dorește. Viața e prea frumoasă pentru crize existențiale și drame de doi bani. După un timp și multă trudă îți vei da și tu seama că așa e.

Ce mai este util în situații de genul? Cred că cel mai important aspect e să te dezlipești de oamenii și de împrejurimile care te agită. Chiar dacă poate ții la unele persoane, poate un loc anume are un loc special în sufletul tău, uneori e bine să pleci. Mă refer la genul de plecare care presupune să nici nu te mai întorci. O perioadă, cât simți tu că e bine pentru tine, distanța nu strică. După, dacă crezi că vrei să te întorci, știi pe unde trebuie să mergi. Însă știu din propria experiență: dacă nu te simți bine, nu poți rămâne. Doar te vei pierde pe tine.

Un ultim lucru pe care vreau să îl mai adaug este faptul că trebuie să conturezi în mod evident în capul tău relațiile cu ceilalți. Fiecare dintre noi ar trebui să avem o hartă mentală în ceea ce privește relațiile, astfel încât să ne putem întoarce dacă ne pierdem. Mi-am dat seama că dacă eu nu știu cu adevărat ce accept și ce nu de la cealaltă persoană atunci nici liniște sufletească nu pot avea în întregime. De ce? Pentru că o să fiu nervoasă și nemulțumită indiferent de ce se întâmplă. E nașpa să te tot cerți din cauza asta cu restul, crede-mă!

Nu-ți fie frică să pui bazele unei vieți liniștite. Crede-mă, după un timp, te vei simți mult mai bine în pielea ta.

Nici eu nu am crezut că mă voi simți mai bine când mi s-a tot spus asta. Apoi am avut norocul de a cunoaște o persoană care, cu răbdare îndelungată, m-a învățat că trebuie să fie totul clar în mine. Lucrurile de care îmi pasă, de care nu îmi pasă, de plăceri, neplăceri, toate depind de mine. Dacă mai și reușesc să opresc o situație care poate degenera în ceva ce nu va fi bun pentru mine, sunt mulțumită. Odată ce am învățat lucrurile astea, culmea, am dobândit și mai multă încredere în mine. Tocmai eu să am încredere în mine și intuiția mea? Eu, care mă pierdeam atât de ușor? Da, aparent se poate. Și se simte atât de bine. termene și condiții

Așa că nu-ți fie frică să îți iei viața în propriile mâini și să o controlezi tu. Va fi mai bine pentru tine pe termen lung, chiar dacă poate la început este dificil.


Citește mai multe articole despre teme sociale atunci te invităm să arunci un ochi la categoria societate.

Îți dorești să fii la curent cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.

Sunt Alexandra și am 22 de ani. Duc o viață aproape plictisitoare - sunt editor de auxiliare, editor fondator al Jurnalului Milenial, masterand în Politici Publice Europene și full time unicorn. De ce unicorn? Mulți mi-au spus că sunt super extrovertită, când de fapt sunt doar un om care nu vrea să fie în centrul atenției. I am a caffeine dependent life form and book lover.