Theona Bălan: Nu te învinovăți pentru nimic, iar dacă ai făcut-o, iartă-te pentru tot!

Theona Bălan
Ce reprezintă pentru tine coachingul și dezvoltarea personală?

Sunt pasionată de tot ce înseamnă dezvoltare personală, spirituală, fizică cuantică și descoperirea puterii noastre interioare. Toată activitatea mea se învârte în jurul acestor subiecte. Scriu, pentru mine, dar și pentru cei care au nevoie să reînceapă să creadă că pot trăi mai bine, mai frumos, mai împlinitor. Ofer sedințe de consiliere individuale, dar și de grup. Obișnuiam să organizez cursuri și tabere pentru femei, dar bineînteles, în ultima perioadă toate s-au mutat în online. Acum 11 ani am lansat prima mea carte: „Femeia de succes – Călătoria ta, de la prăpastie la fericire”. Acum lucrez la cea de-a patra carte și la un alt material supriză pe care abia astept să îl lansez. Nu am plănuit să ajung aici, nici măcar nu credeam că am înclinație către acest domeniu de activitate. Theona Bălan

Am iubit, am trăit intens, m-am lăsat dusă de val și m-am îndrăgostit, m-am grăbit către altar crezând că el este cel cu care vreau să îmi petrec tot restul vieții. Am devenit mama unui băietel, David, care este comoara mea cea mai de preț. Apoi, am trăit multe dezamăgiri într-un timp foarte de scurt, dezamăgiri care s-au împletit cu toate neliniștile și fricile maternității. În acele momente singura metoda pe care eu am găsit-o pentru a scoate la suprafață toate frământările și gândurile negre a fost să scriu. Scrisul a fost ca o terapie pentru mine și, ca să nu pierd ceea ce am scris, am urcat totul pe o platformă de blog gratuită fără să mă gândesc că cineva va vrea să citească vreodată ceea ce scrisesem. Theona Bălan

 

Theona

 

Dar Universul e surprinzător și următoarea dată când am intrat, am găsit zeci de mesaje de la femei care mă rugau să continui să scriu pentru că împreună ne va fi mai ușor.

Acela a fost primul moment în care m-am gândit că aș putea să merg în această direcție. Apoi toate s-au aliniat și s-au legat frumos. Acum sunt convinsă că fiecare vine pe Pământ cu o misiune și că experiențele te poartă fără ca tu să îți dai seama, înspre această misiune.

„Este important să ne lăsăm purtați de chemările inimii, de semnele care ne apar, de calea ce ni se arată dacă suntem deschiși…”

Nu cred că există doar o singură cale de a-ți împlini misiunea. Modalitatea pe care eu am găsit-o pentru a dărui celor din jurul meu din experiențele mele a fost aceasta. Dar dacă ești creativ poți găsi 1001 de alte căi pentru ca ceea ce ai de dăruit să ajungă acolo unde trebuie. Theona Bălan

Sfaturile și orientarea în viața personală pe care le oferi oamenilor care solicită ajutorul le urmezi și tu?

Cărțile și activitatea mea au crescut odată cu mine și tot ceea ce împărtășesc este din experiențele, lecțiile, conștientizarea pe care eu le-am avut de-a lungul anilor în drumul evolutiei mele.

 

Theona Bălan

 

Suntem foarte multe fete și femei în lumea aceasta mare. Care ar fi definiția universală pe care ai da-o pentru „arta feminității”?

Drumul spre propria esență feminină începe cu o acceptare totală a sinelui și cu renunțarea la regretele care te țin blocată în trecut. Astfel arta feminității este, de fapt, arta autocunoașterii și a iertării, iar dacă reușești să o stăpânești, vei putea în sfârșit deveni acea femeie împlinită!

Cum poate schimba coachingul viața oricărui om?

Coachingul este un traseu de autocunoaștere și de transformare personală parcurs de tine în parteneriat cu coach-ul în vederea punerii în valoare a întregului tău potențial, personal și profesional.

Cei mai multi au impresia că apelezi la un astfel de ghid doar dacă ai probleme majore. Însă, în realitate un coach te poate ajuta să afli ceea ce vrei și este potrivit pentru tine, sau poate știi ce vrei, dar nu ești sigur de calea pe care trebuie să o urmezi sau știi calea pe care vrei să o urmezi, iar coach-ul te sprijină să-ți faci un plan; și te ajută să treci la nivelul următor în viață, în carieră sau în business.

Ceea ce practic în cabinetul meu este un mix de terapii și Coaching în funcție de ceea ce are nevoie omul din fața mea. Sunt situații în care apelez la radiestezie, la ThetaHealing sau la alte terapii energetice.

 

Theona

 

În alte interviuri ai spui că ești autor, coach, speaker motivațional și trainer, pe lângă viața de familie. Cum reușești să faci față pe atâtea fronturi fără să dai nici cel mai mic semn că vrei să renunți?

Atunci când ești pasionat de ceea ce faci, nu obosești. Pentru că ceea ce iubești să faci, te încarcă cu energie, cu bucurie, cu împlinire! Rezultatele celor cu care lucrez mă bucură și îmi umple sufletul de încredere, bucurie și determinare să merg mai departe pe acest drum.

Fiind speaker motivațional, care sunt punctele după care te ghidezi în a scrie un discurs motivațional?

Cu siguranță: propriile experiențe. Pentru că atunci când transmiți din inimă, din experiență, se simte! Oamenii simt autenticitatea și sunt atrași de ea. Avem nevoie sa învățăm de la oameni ca noi, nu neapărat de la specialiști, ci de la oameni în a căror experiențe de viață ne regăsim. Theona Bălan

 

Theona Bălan

 

Care ar fi sfatul din postura de speaker motivațional pe care l-ai oferi oricui?

Nu vreau să dau sfaturi, ci prefer să împărtașesc din experiența mea de femeie, de suflet care a trecut prin multe încercări:

1. După fiecare moment de răscruce urmează renașterea, urmează să descoperi ceva extraordinar despre tine, despre viață, despre lume, despre motivul pentru care ai venit pe acest Pământ.

Cele mai mari conștientizări le-am avut în astfel de momente. Cele mai mari descoperiri le-am făcut împinsă fiind de disperarea acestor momente. Cele mai multe resurse le-am găsit astfel.

2. Pentru fiecare „problemă”, situație de viață, provocare există mai mult de o singură soluție.

„Ieși din cutie”, privește lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă, îndrăznește să abordezi diferit, caută, întreabă, cere ajutorul!

 

Theona

 

3. Nu te învinovăți pentru nimic, iar dacă ai făcut-o, iartă-te pentru tot!

Nu te judeca pe tine, cel din trecut, cu mintea și resursele pe care le ai acum. Nu ar fi corect. Ține cont de faptul că alegerile pe care le-am făcut în trecut, au fost potrivite nevoilor tale din trecut. Tu ai avut nevoie de acele experiențe pentru a învăța, pentru a trece la nivelul următor, pentru a-ți satisface anumite nevoi. Trăim exact ce e mai potrivit pentru noi în fiecare moment al vieții noastre. Da, aici intrând și momentele de răscruce, provocările și pierderile.

4. Pentru ca ceva mai bun să aibă loc in viața ta, este nevoie ca ceva vechi să se dărâme.

Așadar, atunci când totul se năruie în jurul tău, scoate șampania! Ceva NOU, extraordinar e pe cale să se reconstruiască în viața ta. Theona Bălan

5. Nu te baza doar pe tine. Forțele și resursele omului sunt limitate, oricât ar fi omul de evoluat.

Noi nu suntem singuri pe acest pământ. Dumnezeu, Universul, Atotcreatorul sau cum vrem noi sa Îi spunem, este alături de noi dacă Îi cerem ajutorul. Atunci când devenim conștienți de acest lucru, totul devine mai ușor. Dăm jos sacii grei din spate nostru, dăm jos toată presiunea pe care noi ne-am pus-o pe propria persoană.


Vrei să îi urmărești activitatea Theonei? Te invităm să îi dai follow pe Instagram sau like pe Facebook. Îți dorești să îi citești și cărțile? Comandă-le accesând acest link.

Ți-a plăcut acest interviu și îți dorești să citești și altele? Te invităm să arunci o privire la secțiunea noastră de interviuri.

Vrei să fii la zi cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.

La 21 de ani, lucrez ca reporter la o redacție din Oradea. Fost student Erasmus, practicant în pedagogie, editor fondator al Jurnalului Milenial, un overthinker înrăit, mă străduiesc întotdeauna să văd partea plină a paharului. Când simt că lumea reală mă sufocă mă refugiez în cărți și muzică. Iubesc viața pe care o am :)