Trigonometrie dozimetrică pentru nepoți. Un decalog.

trigonometrie dozimetrică

De Crăciun, vorbim despre Sărbătorile luminate. Însă, dragii mei nepoți, vă scriu aceste rânduri nu ca rețetă deșartă, ci pentru ca fiecare clipă să fie pentru voi lumină: uneori de sărbătoare, alteori de reflectare! trigonometrie dozimetrică
Să îți asumi plin de curaj incertitudinile și să te lupți cu toxicitatea pe care o cuprind în mod hiperbolic. Dar nu le ucide misterul, chiar dacă în ochii tăi e deșertăciune.

 1. Tangenta judecății nu e interzisă. Ea îi urcă pe ceilalți, dar și pe tine, pentru orice numitor pozitiv diferit de zero.
  • Când numitorul e negativ, cunoștințele devin o tristă povară care tot asupra ta va cădea.
  • Când tinde spre zero, pare că obții o infinitate care ți se cuvine doar ție, însă devine o axiomă nedeterminată.
 2. Chiar dacă ajungi, accidental sau incidental, să absorbi o doză de disperare și de severitate a vieții, rogu-te, găsește cele mai minunate sensuri ale vieții și generează fuziunea de care lumea asta are atâta nevoie.
Valențele magice ale complexității tale îți vor fi prețuite doar de către cei ce acceptă variabilitatea legilor acesteia. Restul e doar poveste într-un cerc cu raza de o aparentă unitate.
 1. Să nu îți fie teamă, dar nici drag, de elemente neutre. Ele pot să îți conserve identitatea conform unei operații, dar într-o tablă mai extinsă să te pună sub semnul nulității.
 2. Deciziile în viața pe care o ai nu sunt mărimi aditive. Suma lor e doar o teorie, și deși îți aparțin, ține cont și de cele (n+1) variabile care apar la fiecare pas. Totuși, comportamentul tău în fiecare intersecție cere judecata ta, însă. trigonometrie dozimetrică
 3. Pentru altcineva, logica presupune doar 0 și 1. Nicio greșeală. Dar alegerea de a fi un terț exclus de șabloane este pe cât de rodnică, pe atât de dureroasă. Și totuși, dincolo de erori, nici ea nu e o greșeală!
 4. Să nu iubești doar după derivate ale perfecțiunii din sistemul tău de coordonate. Dar să nu fii nici atât de naiv, încât să integrezi imoralitatea în legături covalente, răpindu-ți fericirea.
 5. Răbdarea să îți fie sinus, iar curajul cosinus. Când una dintre funcții scade, las-o pe cealaltă să crească, fără să-i cauți în disperare substituții. Valoarea 0 nu o va atinge niciodată astfel.

Când transferul liniar de electroni ai fericirii genuine există, activează-l pentru oricine are nevoie. Dar ține minte- reacțiunea nu va veni de la aceeași persoană, ci răsplătită însuțit cu nebănuite comori din izvoare nemaipomenite.


Echipa Jurnalului Milenial vă urează sărbători fericite alături de cei dragi!


Ți-a plăcut acest articol? Te invităm să citești și un alt articol din secțiunea societate.

Îți dorești să fii la curent cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.
Student masterand în domeniul Fizicii Medicale, îmi doresc să contribui la echilibrul dintre știință și artă. Consider că misterul și rigoarea, determinate să acționeze în colaborare, ajută la bucuria Vieții trăită prin autenticitate.