Un altfel de început de an: ce greșeli nu vreau să repet în 2023?

un altfel de început de an

În ultimii ani, în noaptea de revelion întotdeauna mi-am definit măcar 3 mari țeluri pentru următorul an. De fiecare dată țelurile erau diferite: să iau bursă tot anul la facultate, să fac cât mai multă practică, să iau legătura cu oameni cât mai renumiți, să îmi găsesc un job, să câștig o bursă Erasmus. Foarte multe dintre ele, aproape toate, le-am dus la bun sfârșit din prima încercare. Rar s-a întâmplat să nu reușesc ceea ce mi-am propus și să fiu nevoită să mă reorientez spre un alt țel. un altfel de început de an

Închei 2022 mulțumită în general de mine și de realizările mele.

Am îndeplinit toate țelurile pe care mi le-am pus la începutul anului. Însă, mai presus de aceste țeluri, cred că este foarte important și ceea ce am învățat. Una dintre cele mai mari lecții pe care mi le-a oferit acest an vizează relațiile. Indiferent de cât de mult îmi doresc să schimb într-un mod pozitiv viața unui om, dacă acesta nu vrea, eforturile mele sunt inutile. Nu contează dacă eu știu că ceea ce urmează să se întâmple nu va fi okay; omul învață din propriile greșeli. Ah și cealaltă lecție constă în faptul că nu pot ține oamenii cu forța alături de mine.

O lecție importantă a fost să îmi mențin limitele indiferent de circumstanțe. Orice s-ar întâmpla, cu oricine aș sta la povești, am nevoie de limite. Aceste limite au un rol semnificativ în păstrarea sănătății mentale intacte. Dacă eu nu am grijă de mine, cine va avea?

O altă experiență care vine cu mine este faptul că sunt capabilă de orice. Da, dacă îmi doresc într-adevăr să fac ceva sau să ajung undeva, pot să o fac. Sunt mai mult decât anxietățile și fricile mele.

În 2023, de data asta, total opus tradițiilor, îmi propun câteva chestii pe care să NU le fac.

Din 2023, refuz să mă mai înconjor cu persoane care pot dăuna sănătății mele mentale în orice fel. Nimic nu are o importanță mai mare decât sănătatea. Iar în cazul în care mă costă sănătatea, refuz să mă mai implic în orice fel. un altfel de început de an

Nu mai am de gând să mă învinuiesc pentru lucruri care nu sunt vina mea. Fiecare om trebuie să fie în măsură să își asume greșelile și reușitele în egală măsură. Până când nu îmi va spune cineva că acțiunile mele l-au supărat, nu îmi voi mai cere scuze.

Nu mai vreau să mă gândesc la lucruri care de fapt nu au nici o importanță. Vreau să dețin controlul asupra vieții mele, însă nu vreau să mă stresez pentru fiecare detaliu.

2022 m-a făcut să realizez că valoarea mea academică nu este definită neapărat de notele mele. Atât profesorii, cât și toți ceilalți care sunt interesați de acest aspect cunosc evoluția mea de-a lungul anilor. Anul viitor, nu am să mă mai judec atât de asupru dacă nu reușesc să iau 10 curat la finalul semestrului.

Deseori, dezvoltarea nu este lineară, iar asta nu este o problemă.

Deseori, m-am simțit prost pentru că nu am mereu un ritm uniform în care mă dezvolt. Sunt săptămâni în care pot să mă dezvolt într-un ritm mai alert, fără să mă suprasolicit. Sunt săptămâni în care abia găsesc motivația necesară ca să cobor din pat. De cele mai multe ori, mă judecam aspru pentru că nu sunt în stare să mențin un ritm uniform de dezvoltare. Anul ăsta, am să mă bucur de felul în care mă dezvolt, orice ar presupune aceast proces. un altfel de început de an

În 2023, vreau doar să îmi păstrez și să îmi perfecționez sănătatea mentală, mai presus de orice. Și asta îți recomand și ție! Sper să ai un 2023 cât mai sănătos atât mental, cât și fizic, cu realizările pe care ți le propui!


Citește mai multe articole despre teme sociale atunci te invităm să arunci un ochi la categoria societate.

Îți dorești să fii la curent cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.

Sunt Alexandra și am 22 de ani. Duc o viață aproape plictisitoare - sunt editor de auxiliare, editor fondator al Jurnalului Milenial, masterand în Politici Publice Europene și full time unicorn. De ce unicorn? Mulți mi-au spus că sunt super extrovertită, când de fapt sunt doar un om care nu vrea să fie în centrul atenției. I am a caffeine dependent life form and book lover.