Avertisment – chiar dacă acest articol are aparența unei cărți de bucate, cele pe care ni le trimiți NU trebuie să fie așa! Lasă-ți creativitatea să te ghideze! Însă, pentru ca și cititorii să se bucure de ceea ce împărtășești, avem niște cerințe (rezonabile) cu privire la forma și, mai puțin, tematica lor. află de ce ai nevoie

Probabil, dacă ai văzut documentare cu oameni de știință care lucrează în cercetare, ai văzut că și ei redactează articole. Singurele diferențe dintre tine și ei sunt doar subiectul și exigența cu care ele sunt redactate. În rest, și tu poți aduce o contribuție deosebită atât în lumea din care faci parte, cât și în universul tău interior!

Vom trece în revistă așteptările noastre referitoare la conturul pe care să-l ia opera ta, pentru ca șansa de a fi publicat să fie maximă. Desigur, în afară de banalul caută cuvintele sub forma lor corectă și nu improviza:

Când citești „masa”, ești sigur(ă) că înțelegi exact la ce se referă autorul? – sau despre diacritice

Mai în glumă, mai în serios, absența diacriticelor acolo unde li se cuvine locul poate crea confuzii prin care nici autorul, nici cititorii, nu trebuie să treacă. Exemplul punctual pe care l-am oferit ne poate trimite cu gândul (și) la o sintagmă nepotrivită, și scrisă eronat. Însă, considerăm că e foarte elocvent pentru a ilustra cam ce consecințe negative ar atrage lipsa elementelor pe care le-am pomenit.
Nu e nicio tragedie dacă uiți de ele, de la un cuvânt până sau maxim două fraze, dar te rugăm să verifici textul de mai multe ori înainte de a-l trimite. află de ce ai nevoie
Pentru a activa diacriticele în română, poți căuta pe Google modalitatea de a le înregistra în dispozitivul tău.

Nici articol de lege, dar nici economie de pagini – sau despre paragrafe

Îți place să citești un text la care să fii nevoit să pui degetul pentru a nu pierde șirul ideilor?
Dar unul în care pur și simplu fiecare frază intră în despărțire cu cele învecinate?
Și noi ne îndoim de răspunsul afirmativ la oricare din aceste întrebări. Te invităm să te joci cu piesele de puzzle din scrierea ta! Cu toate că, împreună, formează o imagine de ansamblu, fiecare piesă are un contur bine definit. Hai să-i ajutăm pe cei care se bucură de rezultatele creației tale să vadă și imaginea, și piesele – câte un paragraf care să delimiteze o singură idee logică. află de ce ai nevoie

Tema și motivul nu sunt doar pentru BAC-ul la română! – sau despre tematica articolelor

Aici îți dăm o veste bună – nu suntem chiar atât de restrictivi cu conținutul operelor tale. Cu toate acestea, ne orientăm preponderent pe educație, sub toate aspectele ei. Scrierile creative sunt absolut acceptate și încurajate, însă avem o singură rugăminte legată de ele – să aibă un mesaj clar, pe care cititorii îl pot deduce.
Dacă nu un mesaj – o întrebare care să îi provoace. Dacă nu o întrebare – un răspuns. Dar te rugăm să nu lași absolut totul în ambiguitate. află de ce ai nevoie

I mean, like, gen, nu-i o problemă. Well, cam e – sau despre „romgleză”

”Romgleza” se referă la insistența unui scriitor de a folosi cuvinte în română și în engleză combinate. Această situație e accentuată de faptul că există cuvinte românești care pot fi înlocuite de cele care ne vin în minte în engleză. Din nou, un singur cuvânt în engleză într-un text în română nu e tragedie.
Dacă te tentează engleza din seriale, din cărți sau de oriunde o întânești – te invităm să ți-o exersezi! Ai și posibilitatea de a scrie articole în întregime în engleză! Doar scrie-le și trimite-le nouă, iar el vor fi corectate de echipă și publicate dacă respectă aceste guidelines. Ei, poftim! află de ce ai nevoie
Însă, nu îți recomandăm să traduci mot-a-mot ceea ce îți vine în minte. Te rugăm, caută corespondențe în română, pentru că s-ar putea ca patetic să nu însemne deloc jalnic (ca în engleză), ci cu totul altceva. (Exercițiu: caută ce înseamnă!)

Surse scurse – sau despre izvoarele de inspirație

Asta e mai mult o recomandare. Dacă e vorba de informații verificabile, este extrem de indicat să scrii la finalul articolului tău sursele din care le-ai găsit. Poți cita din link-uri, cărți sau interviuri. Comorile celorlalți nu rămân doar la ei, dar merită să știm despre care „ceilalți” este vorba.

Acestea ar fi cerințele noastre pentru ceea ce așteptăm din partea ta. Trimite-ne articolul tău pe redactie@milenial.ro și de restul ne ocupăm noi! Abia așteptăm să te vedem zâmbind când articolul tău e publicat! Succes!

– Redacția Jurnalului Milenial