Vrei să te dezvolți? Vezi ce proiecte sunt în curs de desfășurare în Uniunea Europeană

vrei să te dezvolți?

Uniunea Europeană organizează diverse activități pentru studenții care își doresc să câștige experiență în domeniile în care studiază. Noi am aflat de ele prin Centrul Europe Direct din Oradea, descoperă-le și tu în rândurile de mai jos.

Jurnaliștii pasionați de teme europene se pot înscrie pentru #EUinMyRegion Media Trips!

Acest program de studiu dedicat jurnaliștilor locali și regionali din UE. Este o oportunitate excelentă pentru ca aceștia să se familiarizeze cu politicile și funcționarea instituțiilor UE. În cadrul acestui proiect, jurnaliștii se pot întâlni și cu experți de la Comisia Europeană. Programul debutează cu un training online. Apoi, participanții vor avea posibilitatea de a participa la trei călătorii de studiu la Bruxelles. Vor fi abordate teme precum politica de coeziune a UE, dar și răspunsul UE la cazuri de fraudă și utilizarea neconformă a fondurilor europene. Cheltuielile de cazare și călătorie vor fi acoperite de Comisia Europeană. Termenul limită pentru înscrieri este 21 Decembrie 2022, 18:00 ( ora României). Cei interesați pot afla mai multe detalii aici.

Au început înscrierile pentru Digital Europe

Comisia Europeană lansează această invitație către companiile, instituțiile de administrație publică și alte organizații interesate să trimită propuneri pentru soluții inovative în domeniul securității cibernetice. Aplicând la programul Digital Europe, doritorii pot obține finanțare cu fonduri europene. Peste 175 milioane de euro vor fi investiți în avansarea securității cibernetice și a cooperării în acest domeniu între Statele Membre și Comisia Europeană. Termenul limită pentru aplicații este 15 februarie 2023. Mai multe informații sunt disponibile aici.

Programul EU LIFE a avut un mare succes

Prin acest program au fost accesate fonduri în valoare totală de 380 milioane de euro, pentru 168 de proiecte în toate statele membre. Programul EU LIFE are ca scop cofinanțarea de proiecte în domenii precum biodiversitate, energie verde și combaterea schimbărilor climatice. Puteți accesa acest comunicat de presă (disponibil în limba engleză) pentru mai multe detalii. vrei să te dezvolți?

A fost publicat Raportul anual al Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru anul 2021

În acest raport, se găsesc: o sinteză a activității Curții de Justiție și a Tribunalului, cele mai importante decizii ale instituției precum și un rezumat al celor mai importante evenimente ale anului trecut. Parcurgerea raportului este mult mai ușoară datorită structurii sale tematice. Urmărește subiecte precum: protecția datelor personale sau drepturile consumatorilor și ale lucrătorilor statului de drept sau solicitanți de azil. Raportul este disponibil  aici. vrei să te dezvolți?


Citește mai multe articole despre teme sociale atunci te invităm să arunci un ochi la categoria societate.

Îți dorești să fii la curent cu activitatea noastră? Te invităm să ne urmărești și pe Facebook sau Instagram.

La 21 de ani, lucrez ca reporter la o redacție din Oradea. Fost student Erasmus, practicant în pedagogie, editor fondator al Jurnalului Milenial, un overthinker înrăit, mă străduiesc întotdeauna să văd partea plină a paharului. Când simt că lumea reală mă sufocă mă refugiez în cărți și muzică. Iubesc viața pe care o am :)